fullsizeoutput 467 | Domestic Science
  • Set
    1.186

Vi arbejder løbende med konservering hen over skoleåret.

En god og nem klassiker i arbejdet med konservering er selvfølgelig en agurkesalat.

Det er altid godt at have noget agurkesalat på lager. Vi kan bruge det til så mange ting. Jeg bruger oftest agurkesalat til en hotdog, bøfsandwich eller en god dansk hakkebøf med kartofler, grøntsager, bløde løg og brun sovs (en ret som må siges at være lidt glemt i disse helsetider; på Østermarkskolen er den fast på årsplanen!).

Agurkesalaten har godt af at trække et par dage, men synes nu også den smagen fortrinlig, hvis du spiser den inden for kort tid. Den vil selvfølgelig blive mere syrlig med tiden – ligesom du måske kender den fra supermarkedet.

Krydringen af din agurkesalat kan gøres på mange måder. Jeg synes for eksempel at vanilje giver agurkesalaten et godt twist. Men jeg er nok også lidt en vaniljegris:-)

 

Et mellemstort patentglas. 

 

1 agurk

1 tsk Salt

2 dl klar lagereddike

2 dl vand

1 dl sukker

5-10 peberkorn

2 laurbærblade

2 enebær

½ tsk vaniljesukker

  1. Snit de skyllede agurker på et råkost- eller mandolinjern. Skal dine agurker være chunky eller fine skiver?
  2. Bland med salt, og lad dem trække ca. 20 minutter.
  3. Opløs imens sukkeret i eddiken og tilsæt de resterende ingredienser.
  4. Skyl agurkeskiverne grundigt for salten, og tryk dem fri for vand i et rent viskestykke.
  5. Skold et patent-/sylteglas. Skyl evt. med atamon.
  6. Smid agurkerne i glasset og hæld lagen over.
img 0463 1 | Domestic Science
Lidt forskellige syltede sager.

 

fullsizeoutput 467 1 | Domestic Science

Velbekomme.

ingredienser

    Du vil måske også kunne lide