• Set
    34

En god barbecuesauce, som kan anvendes til grillerierne til sommer.

Det lade sig være som marinade eller som en sauce til maden.

Jeg bruger også bruge denne sauce som en dip ala de barbequesaucer, som vi får kastet i nakken på fast food restauranter, når ungerne får nuggets.

Hemmeligheden er xanthan gum, hvis du spørger mig. Xanthan gum kan bare blendes i saucen og så jævner den, hvilket ja, giver den en tykkere konsistens. Den tykkere konsistens gør at der hænger mere marinade vi grillerierne, når de smides på grillen. Alternativt skal man koges saucen en del ind. Det er der såmænd ikke noget galt i. Men den her saucer er den onde lyne mig nem at klappe sammen – og så smager den selvfølelig umme.

Hemmeligheden til en tykkere konsistens er xanthan gum. Saucen får en tekstur ala de saucer, som vi køber i dyre domme om sommeren, når grillerierne skal marineres og pensles.

Et lille sylteglas, ca. 4 dl

2 dl ketchup (jeg foretrækker Heinz´syrlighed

2 spsk æbleeddike

1 tsk sojasauce

2 spsk Worchestershiresauce

1/2 dl lys sirup

1 tsk chilipulver

1 tsk hvidløgspulver

1 tsk peber

1 spsk paprika

1 dl æblejuice

2 g xanthan gum

Skallen fra en halv økologisk lime

  1. Alle ingredienserne blandes i en store stavblenderkande, hvorefter der stavblendes. Xanthan fordeles i saucen ved stavblendning, hvilket går ind og tykner saucen.

Prøv også at ryge din barbecuesauce.

Jeg fordeler saucen i en større skål, således der er en større overflade på sauce end i stavblenderkanden. Jeg kommer husholdningsfilm over og ryger med min smokegun. Når der er samlet et godt tæt lag røg i skålen, lukker jeg husholdningsfilmen tæt om skålen og lader den stå i 15-30 minutter, hvor røgen rigtigt kan trække ind i sauce. Hvis du er en rigtig røgfreak, giver du den bare en, måske to omgange røg mere. Og nu får grillerierne lidt ekstra røg ved tilberedning.

Her en omgang barbecuesauce til dip-dip-nam-nam til en kyllingenugget.

Velbekomme.

ingredienser

Du vil måske også kunne lide

Efterlad en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

X