Børnegløgg

fullsizeoutput fd | Domestic Science
  • Set
    637

Så skal børnene også have lidt til ganen.

Gløggen havde i tidernes morgen, a.k.a Middelalderen, en helbredende virkning – mente man.

Det har denne ikke… Eller det vil sige, at det hjælper altid nogenlunde med noget varmt at drikke, hvis man har noget snue og er forkølet.

 

4 personer. 

 

3 dl vand

Saften fra en halv appelsin

Saften fra en halv citron

1 tsk vaniljesukker

3 spsk sukker

2 hele nelliker

1 hel kanel (af ca. 5 cm)

2 dl solbærsaft

3 dl ekstra vand

30 g groft hakkede og smuttede mandler

40 g rosiner

  1. Pres saften ud af en citron og appelsin (du kan evt. dele med en anden gruppe).
  2. Frem med en kasserolle.
  3. Bring vandet, appelsin- og citronsaften, sukker, vaniljesukker, nelliker og kanel i kog i kasserollen med låg på.
  4. Kog blandingen ved svag varme og under låg i ca. 5 minutter.
  5. Du kan nu tage kanel og nelliker op.
  6. Tilsæt solbærsaften og ekstra vand. Jeg plejer bare at lade kanel og nelliker blive i gryden.
  7. Bring gløggen til kogepunktet og smag til.
  8. I med mandler og rosiner i kasserollen.
  9. Lad gløggen stå og småboble i 15-20 minutter. Den kan også sagtens stå i længere tid ved lav varme.

 

Hæld den varme børnegløgg i glas og server straks til en god røvfuld æbleskiver!

 

Velbekomme.

ingredienser

    Du vil måske også kunne lide