- 8. december 2020
- by Christian Svane
- 0 Synes godt om
- 0 / 5
- Sværhed: Let

-
Set678
Egentlig har jeg en stor kærlighed til brioche-bollen, men en gang i mellem skal der også lidt anderledes til. Så jeg har kastet mig ud i en, næsten, plain hvedemelsbolle – med en lille smule groft og krydr.
4 styks, afhængigt af ønskede størrelse.
250 g hvedemel
100 g grahamsmel eller fuldkornsmel
50 g smør
2 dl vand
1 spsk sukker
25 g gær (Gærprocessen)
½ dl olivenolie
1 tsk salt
1 tsk timian
1 æg til pensling
Lidt sesam til at drysse på bollerne.
- Tænd ovnen på 200º over- og undervarme.
- Kom lunkent vand, smuldret gær, sukker, salt, olivenolie og timian i en røreskål. Min hustru har en fin stor røremaskine, som jeg stjæler i ny og næ. En skål og almindelig håndkraft kan også gå.
- Rør sammen til gæren er opløst.
- Smelt smørret i en kasserolle. Tilsæt smeltet smør til skålen.
- Tilsæt grahams- eller fuldkornsmel.
- Tilsæt lidt af hvedemelet ad gangen, ind til du har en smidig og elastisk dej, som ikke klistrer til fingrene, når du rører ved den.
- Lad dejen hæve 15-30 minutter i skålen med en viskestykke over. Gerne et lunt sted, så gæren kan gøre sin virkning (Gærprocessen).
- Ælt dejen godt i gennem igen og form bollerne, som vist på nedenstående billede.
- Lad bollerne efterhæve i 15-20 minutter. Så får du nogle ekstra luftige burgerboller!
- Pensl bollerne med et æg, drys med sesamfrø og bag dem ved 180º i ca. 15 minutter.

Fremgangsmetoden til “masebollen” er meget lig udformningen af en normal bolle. Du ruller bollen godt og grundigt mellem håndfladerne (evt. med lidt fugtige hænder). Når bollen har en flot glat overflade, giver du den et kæmpet tryk seksten og smider den på bagepladen!
Velbekomme.