Cremé Bruleé i Mikroovn

fullsizeoutput 8ff | Domestic Science
  • Set
    909

Vi arbejder med køkkenets mange forskellige redskaber. Nu er turen kommet til flammekasteren! Eller gasbrænderen. Og hvilken bedre måde at introducere den end at lave en Creme Brûlée?

Problemet bliver bare, at Creme Brûlée tager lidt lang tid at lave på den traditionelle måde.

Heldigvis har vi lige arbejdet med mikroovnen og i den forbindelse fandt jeg ud af, at man kan anvende en mikroovn til at lave Creme Brûlée på kort tid = så kan vi nå det i 2 madkundskabslektioner. All times!

Med et vandbad, kan vi fremskønnes tilberedelsen af en Creme Brûlée.

fullsizeoutput 8fe | Domestic Science

Men du skal hele tiden holde øje med Creme Brûléen i mikroovnen, da æggene kan koagulere for meget, hvilket giver et mindre pænt udseende og for megen smag af æg = ikke meningen.

 

4 styks.

 

3 dl Fløde. 

3 Æggeblommer. 

1 dl Flormelis. 

1 tsk Vaniljesukker. 

Lidt rørsukker som skal brændes på toppen af din Creme Brûlée. 

Varmt vand til et vandbad.  

  1. Hæld fløden i en skål, som kan gå i mikroovnen. Giv den tre minutter.
  2. Kom de tre æggeblommer, en deciliter flormelis og en teske vaniljesukker i en skål og rør det sammen med et piskeris til en æggesnaps. Den må endelig ikke blive for skummende, da det ellers bliver svært at tilberede Creme Brûléen på den rigtige måde.
  3. Når fløden er færdig i mikroovnen, tilsættes den langsomt og gradvist, mens du rører i skålen med æggesnapsen.
  4. Tag en dyb, ildfast tallerken/fad og kom vand i. Sæt nogle små forme/ramekiner ned i vandet og hæld creme brulé´en i. Kom det i mikroovnen i tre til seks minutter. Giv den 3 minutter i første omgang, mens du løbende tjekker hvert minut. Creme bruléen skal bevæge sig lidt, men stadig være relativt fast.
  5. Derefter sættes den i køleskabet i 30-60 minutter eller længere.
  6. Nu til den lækre karameltop! Drys lidt rørsukker ud over toppen af dine Creme Brûlée. Frem med flammekasteren. Med rolige og jævne bevægelser over din Creme Brûlée, bevæges flammekasteren. Stille og roligt vil sukkeret begynde at karamellisere og blive sprødt, når det afkøles.

 

fullsizeoutput 8fb | Domestic Science
Ramekiner eller lignende i et fad, som kan gå i mikroovn, og vand halvvejs op på ramekinen. Og så ellers bare i mikroovnen.
fullsizeoutput 8ff 1 | Domestic Science
Og så skal der ellers bare guffes.

Frem med en kop kaffe, Creme Brûlée og et godt spil = go´ hygge! Vi kører dem ned med et spil Food Spinner.

 

Velbekomme.

ingredienser

    Du vil måske også kunne lide