dsc 07116 1 | Domestic Science
  • Set
    782

Det er jo bare en tååst… Men det er ca. verdens bedste!

Forladt af hustru og børn, som er taget på bedsteforældreekskursion.

Så skal man da have nem herremad! Fancy fransk tååst med opbagt oste-sennepssauce. Umme umme.

 

1 person

 

2-3 skiver god skinke

40 g ost (klassisk set skal man bruge Gruyere, men den kan være lidt svær at få fat i) Brug Emmentaler som erstatning

2 skiver godt brød  – eller studenterversionen – toastbrød

1 spsk smør

1 spsk mel

2 dl mælk

1-2 spsk dijonsennep

1 tsk fransk sødsennep. Jeg anbefaler French´s

1/2 tsk stødt muskatnød

Lidt salt og peber

4 cherrytomater

2 spejlæg

 

  1. Smelt smørret i en gryde.
  2. Når smørret begynder at boble/bruse, tilsættes mel og piske piske…
  3. Når mel og smør er blevet lidt fast i konsistensen, hældes mælken langsomt i, mens der piskes i gryden. Saucen vil nu begynde at blive tykkere. Tilsæt evt. lidt mere mælk, hvis du synes at saucen er for tyk.
  4. Osten tilsættes. Saucen skal gerne være godt tyk.
  5. Dijonsennep, muskat, salt og peber tilsættes.
  6. Smør brødet med lidt fransk sødsennep + en klat oste-sennepssauce. Husk ikke at bruge al saucen, da der skal lidt på toppen.
  7. Skinken lægges på saucen.
  8. Tomaterne skæres i tynde skiver og lægges på skinken – på med næste stykke brød.
  9. Lav to spejl æg. Jeg laver altid i min støbejerns blinispande fra Le Creuset. Det giver nogle små frække og kompakte spejlæg. God middelvarme på blinispanden og en lille klat smør. På med æg; evt. lidt salt og peber.
  10. Teknisk set skal den klassiske Croque Madame i ovnen ved 200º i 15-20 minutter, hvor man lige har lagt en sidste klat sauce på toppen. Men jeg kommer en god klat smør på en varm pande og steger Croquen´ på begge sidder. Smørstegt brød smager bare fantastisk.

 

Jeg smider en sidste klat sauce på toppen ved servering. Ulempe; gratinering af oste-sennepssaucen udebliver, da den ikke har været i ovnen. Meeeeen fordi jeg kan, har jeg en fin lille flammekaster til gratinering:-) Og alle elsker da gratinering.

Jeg fik mig en god omgang salat ved siden af min Croque Madame. Det var min samvittighed, som sagde at det nok var bedst for mig.

Mon en omgang styrketræning og håndboldtræning kan råde bod på alle disse kalorier?

 

Velbekomme. 

ingredienser

    Du vil måske også kunne lide