fullsizeoutput 4b2 1 | Domestic Science
  • Set
    739

Far- og datterhygge = bagetid.

Cupcakes er små kager, der bages i små forme. De minder meget om muffins, men den primære forskel er, at cupcakes dekoreres og pyntes så de nærmest bliver små individuelle kunstværker. Cupcakes kan bages i utallige variationer med forskellig smag og forskellig udsmykning, og mulighederne er uendelige. Du kan lave dine egne kombinationer, og du kan variere og eksperimentere lige så meget du lyster. Det vigtigste er, at du har en god basis opskrift på cupcakes, som du kan bruge igen og igen.

fullsizeoutput 4b3 | Domestic Science

Dernæst skal disse cupcakes bruges i starten af et forløb om æstetik og mad. Her får eleverne lavet nogle kager og har god tid til at anrette, udfolde og arbejde med deres kreativitet. Hvordan kan vi pynte disse små kager?

 

Ca. 12 styk 

 

250 g hvedemel

150 g sukker

2 tsk bagepulver

100 g blødt smør

2 dl mælk

2 tsk vaniljesukker

2 æg

  1. Opvarm ovnen til 180° over- og undervarme.
  2. Pisk sukker, smør og vaniljesukker lyst og luftigt. Kør det hele med en håndmikser eller på en røremaskine.
  3. Tilsæt nu et æg ad gangen, mens du pisker. Giv dem en ordentlig omgang med håndmikseren.
  4. Bland mel og bagepulver i en skål.
  5. Kom de tørre ingredienser i æggeblandingen og pisk til du har en glat og ensartet dej.
  6. Pisk mælken ind i dejen.
  7. Jeg plejer at sætte papirmuffinforme i en fast cupcakeform. Så holder de strukturen.
  8. Smør evt. dine cupcakeforme, hvis du ikke bruger papirforme, med lidt flydende margarine og fyld dem op ca. 2/3 med cupcakedejen.
  9. Bag dine cupcakes i 20-25 minutter. Du kan stikke i cupcakesene med en tandstik for at se om de er færdige. Hænger der ikke dej ved, så er de klar.
  10. Lad dine cupcakes køle af på en rist.
  11. Når de er kølet af er de klar til, at du kan dekorere dem efter din fantasi.

Nu har to to valg…

 

Frosting & Icing

Til disse lækre cupcakes hører en god frosting eller icing.

Frosting og icing er de tykke og cremede fylde, som du kan dekorerer dine cupcakes med. Frosting er den helt tykke creme som vi i Danmark vil kalde en smørcreme eller ostecreme, afhængig af dit valg af mejeriprodukt. Icing er glasur lige som vi kender den fra kager der er pyntet med en blanding af flormelis og vand eller pasteuriseret æggehvide.

 

Frosting (smørcreme)

125 g blødt smør

225 g flormelis

Valgfrie smagsnuancer og farvenuancer

  1. Pisk ingredienserne godt sammen.
  2. Vælg en sprøjtetylle og om den i en sprøjtepose. Klip det nederste stykke af sprøjteposen, således tutten på tyllen stikker ud.
  3. Kom smørcremen i posen og stil på køl ind til bruge.

 

Icing (glasur):

100 g flormelis

2-3 spsk vand/saft

Valgfrie smagsnuancer og farvenuancer

  1. Bland ingredienserne sammen. Vær forsigtig med vandet, da glasuren ellers kan blive meget tynd. Skulle det ske, at glasuren bliver tynd, kan du tilsættes mere flormelis.

Du kan også anvende pasteuriseret æggehvider i stedet for vand. Det giver en mere fast glasur, som giver en godt tykt lag på dine cupcakes.

fullsizeoutput 4b2 2 | Domestic Science

 

I følge bettefisen skal alt være lyserødt… So be it.
fullsizeoutput 4b5 | Domestic Science

 

Og så ellers bare igang med krymmel.

Velbekomme.

ingredienser

    Du vil måske også kunne lide