DYTS APPLE CRUMBLE

  • Set
    57

Prisvindende apple crumble af min hustru.

Den her kage har taget adskillelige kegler ved diverse kaffeslapperas, hvor hun efter eget udsagn bare lige biksede noget sammen…

Og hun har allernådigst givet og lært mig denne fantastiske kage.

Prikken over i´et er, at æblepusherne fra Thy har været forbi med to kasser æbler. Så nu er der til Apple crumble, gammeldaws æblekage og most.

Så næste uge står den på æbletema i madkundskabsundervisningen…

Læs mere om æbler her.

 

Et godt fad til 4-6 personer

 

Fyld

6-8 æbler (1 kg i skrællet vægt).

1-2 tsk Kanel.

2 tsk Vaniljesukker.

4-5 spsk sukker.

 

 

  1. Æblerne skrælles og skæres i tern og kommes i et smurt fad.
  2. Sukker, vaniljesukker og kanel vendes i æblerne.

 

 

Crumble-dej

175 g Mel.

175 g Sukker.

175 g Smør eller margarine.

  1. Mel og sukker blandes og margarinen smuldres heri. Dejen skal ikke hænge sammen, men være godt smuldret.
  2. Dejen fordeles over æblerne og kagen bages 30 minutter ved 200º i en forvarmet ovn på normal over- og undervarme.

 

For lige at toppe det hele af, laver du lige en omgang vaniljecreme (creme fraiche 38% med vaniljesukker), flødeskum eller får en god kugle is til apple crumblen.

Sikker og hurtigt vinder til selskabet!

 

Velbekomme.

ingredienser

Du vil måske også kunne lide

Efterlad en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

X