Galopkringle

  • Set
    109

En af de mange kage til det sønderjyske kaffebord – og én af de hurtige.

Deraf navnet galopkringle, da denne bandit er lynhurtig, som en galophest, at bage. Du kan med andre ord have den på bordet på ingen tid – hvilket jo er ekstra godt i madkundskab.

Ooooog  så er en god, gammeldags kringle altså sådan at kimse ad.

Læs mere om det sønderjyske kaffebord her.

 

1 styk.

 

2 æg

150 g blødt smør

75 g sukker

1 tsk kardemomme

1 tsk vaniljesukker

1 1/2 dl mælk

50 g rosiner

25 finthakket sukat

275 g hvedemel

2 tsk bagepulver

 

Til pynt:

25 g mandler

3 spsk perlesukker

  1. Pisk æggene sammen i en lille skål. Gem to spiseskefulde æg til pensling.
  2. Pisk smør, sukker, vaniljesukker og kardemomme sammen i en stor skål.
  3. Tilsæt de piskede æg en smule ad gangen i smørblandingen, mens du pisker med en håndmixer.
  4. Rør mælk, rosiner, sukat, mel og bagepulver i skålen med en grydeske.
  5. Hvis du vil være grundig, kan du tegne en cirkel på bagsiden af et stykke bagepapir.
  6. Form nu dejen med to spiseskeer til en krans på bagepapiret. Dyp evt. skeerne i lidt vand, hvis du vil glatte galopkransen af. Så får den en fin overflade.
  7. Hak mandlerne groft.
  8. Pensl galopkringlen med æg, og drys med mandelstykkerne og perlesukker.
  9. Bag galopkringlen midt i ovnen ved 200 grader Celsius, over- og undervarme, ca. 20 minutter. Kringlen skal være gylden og gennembagt.

 

Hvis kringlen liiige skal have et twist, er det pivfræk med lidt revet appelsin- eller citronskal.

Få og billige ingredienser. 2 skåle. Det er fuld galop det her!

 

Hvis du vil være grundig, kan du tegne en cirkel på bagsiden af et stykke bagepapir. Form nu dejen med to spiseskeer til en krans på bagepapiret. Dyp evt. skeerne i lidt vand, hvis du vil glatte galopkransen af. Så får den en fin overflade.

 

Pensl galopkringlen med æg, og drys med mandelstykkerne og perlesukker.

 

Argh. Hr. Svane var måske lidt for fedtede med perlesukkeret. Note: giv den gas på perlesukkeret.

 

Og så er det ellers bare at hoppe ombord. Nem og lækker kage til dit sønderjyske kaffebord.

 

Velbekomme.

ingredienser

    Du vil måske også kunne lide

    This website uses cookies. Ved continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

    X