- 24. august 2022
- by Christian Svane
- 0 Synes godt om
- 0 / 5
- Sværhed: Let

-
Set534
En af de mange kage til det sønderjyske kaffebord – og én af de hurtige.
Deraf navnet galopkringle, da denne bandit er lynhurtig, som en galophest, at bage. Du kan med andre ord have den på bordet på ingen tid – hvilket jo er ekstra godt i madkundskab.
Ooooog så er en god, gammeldags kringle altså sådan at kimse ad.
Læs mere om det sønderjyske kaffebord her.
1 styk.
2 æg
150 g blødt smør
75 g sukker
1 tsk kardemomme
1 tsk vaniljesukker
1 1/2 dl mælk
50 g rosiner
25 finthakket sukat
275 g hvedemel
2 tsk bagepulver
Til pynt:
25 g mandler
3 spsk perlesukker
- Pisk æggene sammen i en lille skål. Gem to spiseskefulde æg til pensling.
- Pisk smør, sukker, vaniljesukker og kardemomme sammen i en stor skål.
- Tilsæt de piskede æg en smule ad gangen i smørblandingen, mens du pisker med en håndmixer.
- Rør mælk, rosiner, sukat, mel og bagepulver i skålen med en grydeske.
- Hvis du vil være grundig, kan du tegne en cirkel på bagsiden af et stykke bagepapir.
- Form nu dejen med to spiseskeer til en krans på bagepapiret. Dyp evt. skeerne i lidt vand, hvis du vil glatte galopkransen af. Så får den en fin overflade.
- Hak mandlerne groft.
- Pensl galopkringlen med æg, og drys med mandelstykkerne og perlesukker.
- Bag galopkringlen midt i ovnen ved 200 grader Celsius, over- og undervarme, ca. 20 minutter. Kringlen skal være gylden og gennembagt.
Hvis kringlen liiige skal have et twist, er det pivfræk med lidt revet appelsin- eller citronskal.




Og så er det ellers bare at hoppe ombord. Nem og lækker kage til dit sønderjyske kaffebord.
Velbekomme.