fullsizeoutput c5b | Domestic Science
  • Set
    1.278

Artiklen indeholde affiliates

Nye ismaskiner til lokalt – det skal fejres!

Jeg har i lang tid arbejdet på at anskaffe ismaskiner til undervisningen, og der er blevet spinket og sparret, jagtet tilbud og planlagt en tilsyneladende lidt billigere undervisning. Derfor blev der også plads i budgettet til en omgang ismaskine til madkundskabslokalet.

Ismaskinen bliver mere og mere en del af hjemmene. En god ismaskine med kompressor er ved at være nede i en rimelig pris. Således kan du anskaffe dig en anstændig ismaskine til 1600-1700 kroner.

Normalt foretrækker jeg gelato, når det kommer til is. Men gelatoen skal varmes op og laves til en decideret iscreme. Denne tager tid at køle ned, hvilket gør det svært at nå på to timer, som mine madkundskabstimer varer. Derfor har jeg brug for en hurtig is. En is, som kan laves hurtigt, fryses ned og nydes på to timer.

Du kan godt lave en fin is på fløde og mælk, men jeg oplever også at den smelter utrolig hurtig, og den har ikke den samme “is-agtige” konsistens. Her tyede jeg til den molekylære gastronomi, hvor vi arbejder med xanthan rum, som er en stabilisator. Xanthan rum går netop ind og gør isen mere cremet – faktisk over i den gelato-agtige stil. Og xanthan rum er også en ting, som er til at få fat i. Materialister og større supermarkeder er ved at have det på hylderne. Men det kan også anskaffes på nettet, hvor jeg handler det hos molekymi.dk.

 

930x180 6 1 | Domestic Science

 

750 g is – ca. 4 personer. 

 

4 dl sødmælk

2 dl fløde

150 g sukker

2 tsk vaniljesukker

3 g xanthan gum

  1. Bland mælk, fløde, vaniljesukker og sukker i en skål. Rør indtil sukkeret er opløst.
  2. Vej xanthan rum af på en mikrovægt og tilsæt det til skålen.
  3. Rør godt rundt indtil xanthanen er godt opløst og fordelt i væsken. Du vil opleve, at væsken tykner en del. Det er meningen, da xanthanens stabiliserende effekt virker hurtigt på væsken.
  4. På ismaskinen med blandingen.

Så er det bare med at finde et godt sidekick til isen. Det kunne være en Chokoladefondanter med blødende “hjerter” eller en Brownies med pebermyntecreme & tuilles.

Prøv også at kom forskellige ting i isen. Det kunne være hakket chokolade = du har en stracciatella.

fullsizeoutput c5b | Domestic Science
Du vil opleve, at du får en softice-lignende is på en ismaskine. Herfra kan du skrabe isen ud med en dejskraber og komme den i en plastikbøtte. Et par timer på frost, og du vil have en is med en konsistens fra butikkerne – bare bedre…

Velbekomme.

ingredienser

    Du vil måske også kunne lide