Kylling i kikærter – en madpakke bowl

Bowl
  • Set
    20

Man kan efterhånden få en masse forskellige salat i supermarkeder og fast food-kæder.

Denne ret startede egentlig som en glemt madpakke og en evig nysgerrighed for fast food.

Jeg købte en salat-bowl i Rema 1000, og syntes egentlig der var nogle spændende ideer heri.

Det har sidenhen mundet ud i netop denne opskrift, som vi arbejder med i vores madpakke-forløb (ja, retten kan jo også sagtens anvendes til et aftensmåltid…). Her skal eleverne designe bowls til madpakken. Men de skal lige have lidt praktisk inspiration først. Herefter følger designer-arbejdet.

Bowl er blevet en hel trend. Her får du sirligt anrettet mad i flere forskellige lækre farvegrupper i en skål – bowl. Ja, denne kan så være i glas eller i plastik som takeaway. Bowls er således en visuel indbydende servering. De kan serveres morgen, middag og aften. De kan være både kold, lune eller varme. Det er egentlig kun fantasien, som sætter grænser.

Og det er her, at madkundskaben kommer ind i billedet. For vi skal arbejde med noget kreativitet, innovation og entreprenørskab. Forestil dig, at du skal fremstille den næste bowl som et sundt alternativ til en fastfood-kæde eller et supermarked.

Det kan sagtens lade sig gøre.

Kunsten er at få ingredienserne til at spille sammen.

Og så skal det være indbydende, således folk får lyst til netop din bowl og vælger denne!

Her følger et bud på en bowl med kylling og kikærter. Og meget mere…

 
Her har jeg lavet en bowl til aftensmaden. Men den kunne lige så godt være lavet i en madkasse. Hertil kan du sammensætte lidt forskellige tilbehør. Vi kører med syrlige syltet rødløg for at få lidt syr i retten.

 

Note: Hvis du vil spare en skilling, kan du i undervisningsøjemed bløde tørret kikærter op dagen ind. Ja, det kan du da også som familie. Meeeen til madkundskabsundervisning skal der trods alt anvendes 2 dåser kikærter pr. gruppe á fire personer. Bevares, holder du øje, kan du købe kikærter til 5 kr. på tilbud (læs: og de holder sig jo nærmest forevigt).

Ulempen ved selv at gøre det, er at kikærterne lige skal koges, jf. pakken, hvilket tager lidt ekstra tid.

Valget er dit, jeg er fan af begge alternativer. Men hvis jeg har tiden og overskuddet, klargøre jeg selv tørret kikærter til undervisning eller i hjemmet. Det er billigst.

 

4 personer

 

2 Kyllingebryster

1/2 tsk paprika

1/2 tsk stødt spidskommen

1/2 tsk salt

1 dåse kikærter

2 peberfrugter

5-6 asparges

150 g spinat

1 rødløg

1 spsk sesam

Lidt olie til stegning

  1. Kyllingebrysterne krydres med paprika, spidskommen og salt på begge sider.
  2. Varm en pande op til middelhøj varme.
  3. Kom olie på panden, således der ligger et tynd lag på hele panden.
  4. Kyllingebrystet brunes af på begge sider, inden du lige skruer blusset ned på lav varme og kommer lidt stanniol over kyllingebrysterne. Lad dem småhygge 4-5 minutter på hver side under stanniolen.
  5. I mellemtiden kan du klargøre salaten m.m.
  6. Spinat skylles i et dørslag. Kom i skål/bowl.
  7. Kikærterne drænes og skylles i et dørslag. Kom i skål/bowl.
  8. Løg og peberfrugt hakkes fint. Kom i skål/bowl.
  9. Knæk bunden af aspargesene og skyld dem. Asparges snittes i fine skiver. Kom i skål/bowl.
  10. Når kyllingebrystet er færdigstegt må det godt lige køle en smule af på en tallerken, inden det skæres i tynde skiver. Ja, du kan også rive det i stykker med to gafler.
  11. Kyllingestykkerne anrettes sirligt med salaten i skålen.
  12. Drys sesam ud over bowlen med salaten.

 

Herfra skal du have lavet oliedressingen og hummus.

Til bowlen har jeg altid lidt syrligt. Det kunne være lidt syltet rødløg eller drue agurker.

Da vi har en skolehave, har vi altid syltet rødløg på lager.

 

Oliedressing

3-4 spsk olivenolie

Guf fra panden efter stegning af kyllingebrysterne

  1. Kom 3-4 spsk olivenolie på panden, hvor du har en masse guf fra stegningen. Rør det godt sammen og hæld det over i en skål som en dressing.

 

Hjemmelavet chilihummus

1 dåse kikærter

2 fed hvidløg

2 spsk citronsaft 

1 tsk paprika

1 tsk mild chilipulver eller en syltede chili 

100 g tahini

Lidt salt og peber

  1. Dræn kikærterne i en si og i en skål. Vi vil gerne gemme væden fra dåsen eller kogevæsken. Denne kan vi nemlig anvende til at justere konsistensen på vores humus.
  2. Kom kikærterne, citronsaft, hvidløg, paprika, 1/2 dl væde i en blender eller en stavblenderkande. Blend til en cremet konsistens.
  3. Tilsæt tahini og blend videre.

 

Herfra kan du smage til med salt, peber og justere konsistensen, hvis du gerne vil have en tyndere eller tykkere hummus. På samme vis kan du justere chilismagen, hvis den lige skal have et ekstra kick.

Lidt syrlige grøntsager til bowl er et super kick til retten. Vi kører den ind med syltede rødløg, men nemme og billige drueagurker kunne også være en mulighed.

Så kan der drysses med lidt ekstra sesamfrø og vendes godt med hummus i bowlen.

Dig in!

 

Bowl

Mix it up! Hvad end du gør dette i skålen her, eller familien selv tager lidt til hver deres tallerken, styrer I jo. Jeg mixer det hele op og sætter på bordet. I madpakken ligger tingene sirligt hver for sig som i bowl på billedet. Det giver lige ungerne lidt “æstetisk kræs” på madpakken.

 

Velbekomme.

ingredienser

    Du vil måske også kunne lide

    This website uses cookies. Ved continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

    X