Månedsopgave – Køkkenredskaberne & videnskaben bag

  • Set
    70

Man skal aldrig gå ned på udstyr i et køkken!

Sådan kan det lyde, når gourmander og køkkenentusiaster fortæller om alle de redskaber, de har i deres køkkenarsenal.

Du er nu blevet introduceret til en masse forskellige køkkenredskaber, og hvordan disse fungerer i madlavningen. Det er lige fra basale køkkenredskaber til de lidt mere avanceret og moderne køkkenredskaber.

I denne månedsopgave skal der samles op på de forskellige køkkenredskaber, som vi arbejder med i køkkenet.

 

mikroovn
Kan mikroovnen noget, som du synes er fedt?

 

Det gør vi ved, du skal dykke ned i ét køkkenredskab, som du skal beskrive og sætte ord på. Dernæst skal du komme ind på, hvordan køkkenredskabet påvirker råvarerne i madlavningen.

 

Opgaven

Opret et dokument i din madkundskabsmappe på Google-drev, som hedder “Surdej + dit navn”.

Del med din madkundskabslærer.

Du skal løse disse 3 opgaver.

  1. Vælg et køkkenredskab, som du har fundet interessant og beskriv det med egne ord. Det behøves ikke at være et redskab, som vi har arbejdet med i madkundskab. Det kan også være et redskab, som du har arbejdet med et andet sted.
  2. Hvordan påvirker eller tilbereder dette redskab maden? Fx varme eller kulde.
  3. Hvis du skulle lave en ret med køkkenredskabet, hvilken ville du da vælge og hvorfor?

 

sous vide
Hvad er det nu lige vi kan anvende sous vide-banditten til?

 

sifon
Sifonflasken drives af gas og kan skabe skum. Men hvordan?

 

Link til inspiration

Gennem 7. og 8. klasse, har vi arbejdet med nedenstående links. Måske et lille kig på disse kunne genopfriske noget af al den viden, du har om madkundskaben og de emner, som har med emnet at gøre?

Det er totalt valgfrit…

Ovnen

 

ingredienser

    Du vil måske også kunne lide

    Efterlad en anmeldelse

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

    This website uses cookies. Ved continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

    X