Muffins (grundopskrift)

Muffin
  • Set
    355

Skal det gå hurtigt, er muffins en god opskrift at tage fat på. Og så er det et bagværk, hvor man kan lege lidt med at pynte efterfølgende, når kagerne er kølet af.

Denne opskrift er en grundopskrift. Altså er der ikke gjort det store ved dejen. Det er her, hvor din fantasi kommer ind i billedet og du ellers kan tilsætte forskellige smagsgivere.

Jeg bruger denne opskrift i forbindelse med et forløb i madmæssig mangfoldighed, hvor vi skal sammenligne gluten- og laktosefrie muffins med en mere klassisk – en grundopskrift. Hvad er forskellen egentlig, og kan eleverne identificere dette?

 

Men hvis du skal arbejde med eksperimenter og smagsgivere, kunne denne muffinopskrift også være et udgangspunkt. 

 

12 styks.

 

3 æg

150 g sukker

1 tsk vaniljesukker

1 tsk bagepulver

300 g hvedemel

1 knivspids salt

100 g smør

1/2 dl mælk

Evt. 150- 200 g bær (friske eller optøede fra frost), chokolade, nødder eller frugter som æbler eller bananer

  1. Tænd din ovn på ovnen ved 200 graders celsius, over og undervarme.
  2. Klargør muffinformene.
  3. Smelt smørret i en kasserolle.
  4. Pisk æg, sukker og vaniljesukker samme til en god hvid og skummende æggesnaps i en stor skål.
  5. Kom hvedemel, salt og bagepulver i en skål.
  6. Tilsæt melblandingen til æggemassen gennem en si.
  7. Tilsæt smeltet smør og mælk og pisk dejen fri af evt. klumper med et piskeris. Rør kagedejen glat og ensartet
  8. Fordel muffindejen i muffinsformene (det passer med en god spiseskefuld pr. muffinform) og bag dine muffins i ovnen ved 180 grader celsius, over- og undervarme, i ca. 17-18 minutter.

Dette er som sagt en grundopskrift, som vi anvender til at sammenligne med en gluten- og laktosefri version. Derfor laver vi den helt plain – uden bær, frugt chokolade eller lignende. Men det vil nemt kunne gøres. Når dejen er rørt godt sammen, kan der vendes frugt eller chokolade i. Hvis jeg arbejder med bær i blandingen, kan jeg godt lide at tilsætte disse, når dejen er i muffinformene, da jeg nemme kan styre, hvor mange bær der ska være i hver muffin.

 

Muffin
Her med et lillebette stykke chokolade. Lidt bær ned i dejen, når den er kommet i formene, kan give dine muffins et lille twist.

 

Velbekomme.

ingredienser

    Du vil måske også kunne lide