Muffins (grundopskrift)

Muffin
  • Set
    553

Skal det gå hurtigt, er muffins en god opskrift at tage fat på. Og så er det et bagværk, hvor man kan lege lidt med at pynte efterfølgende, når kagerne er kølet af.

Denne opskrift er en grundopskrift. Altså er der ikke gjort det store ved dejen. Det er her, hvor din fantasi kommer ind i billedet og du ellers kan tilsætte forskellige smagsgivere.

Jeg bruger denne opskrift i forbindelse med et forløb i madmæssig mangfoldighed, hvor vi skal sammenligne gluten- og laktosefrie muffins med en mere klassisk – en grundopskrift. Hvad er forskellen egentlig, og kan eleverne identificere dette?

Men hvis du skal arbejde med eksperimenter og smagsgivere, kunne denne muffinopskrift også være et udgangspunkt. 

 

IMG 6913 1536x2048 1 | Domestic Science

Muffins (grundopskrift)

bcdf3bc420b266657198f66877a16a3e?s=30&d=mm&r=g | Domestic ScienceChristian Svane
Retter Bagning, Kage
Køkken Amerikansk
Antal 12 styks

Ingredienser
  

  • 3 æg
  • 150 g sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk bagepulver
  • 300 g hvedemel
  • 1 knivspids salt
  • 100 g blødt smør
  • ½ dl mælk
  • Evt. 150- 200 g bær (friske eller optøede fra frost), chokolade, nødder eller frugter som æbler eller bananer

Sådan gør du
 

  • Tænd din ovn på ovnen ved 200° grader over og undervarme.
  • Klargør muffinformene.
  • Kom hvedemel, salt, vaniljesukker og bagepulver i en skål.
  • Pisk det bløde smør med sukker i en skål med en håndmixer.
  • Tilsæt melblandingen til æggemassen gennem en si.
  • Tilsæt mælk mens du pisker videre.
  • Fordel muffindejen i muffinsformene (det passer med en god spiseskefuld pr. muffinform) og bag dine muffins i ovnen ved 180° grader, over- og undervarme, i ca. 17-18 minutter.
  • Tilsæt evt. bær eller chokolade etc. ved at trykke disse forsigtigt ned i dejen i formene.

 

Dette er som sagt en grundopskrift, som vi anvender til at sammenligne med en gluten- og laktosefri version. Derfor laver vi den helt plain – uden bær, frugt chokolade eller lignende. Men det vil nemt kunne gøres. Når dejen er rørt godt sammen, kan der vendes frugt eller chokolade i. Hvis jeg arbejder med bær i blandingen, kan jeg godt lide at tilsætte disse, når dejen er i muffinformene, da jeg nemme kan styre, hvor mange bær der ska være i hver muffin.

Muffin
Her med et lillebette stykke chokolade. Lidt bær ned i dejen, når den er kommet i formene, kan give dine muffins et lille twist.

Velbekomme.

ingredienser

    Du vil måske også kunne lide