img 04831 | Domestic Science
 • Set
  1.096

Historien om Pommes Anna siges at være en ret, der er opkaldt efter en noget kun “populær kvinde” ved Napoleons hof. Kokken Adolf Duglere kreerede eftersigende retten til skuespillerinden Anna Deslion. Rygterne gik på, at hendes egentlige job var lidt mere farverigt for kejseren.

Pommes Anna er kartofler, der er snittet i meget tynde skiver og lagt i lag i en form med smør og krydderier. Bagt til den er gylden. Minder lidt om flødestuvede kartofler, men virker ikke så fed.

En fantastik spise til en god bøf.

 

4 personer.

 

4 Store bagekartofler (ca. 1 kg).

150 g Smør.

2 Skalotteløg.

1/2 Porre.

Lidt timian (frisk).

1 tsk Groft salt.

1 tsk Peber.

 

 1. Tænd din ovn på 200º varmluft.
 2. Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver. Jeg bruger et mandolinjern, som gør snitteprocessen noget kun hurtigere.
 3. Snit løgene og porrene fint.
 4. Kom kartofler, løg og porre i en skål og bland godt rundt i sagerne.
 5. Skyl timianen og riv bladene i kartoffelbandingen.
 6. Varm en stor pande op til høj varm. I med en ordentlig klat smør, og smid en god røvfuld af kartoffelblandingen i panden. Jeg bruner altid kartoflerne af, da stegning tilfører kartoflerne en lækker stegesmag (pga. Maillard-reaktion).
 7. Lad dem snurre på en pande i smørret til de begynder at tage farve.
 8. I mens gør jeg en dyb bradepande klar med bagepapir i. Når kartoflerne har fået lidt gylden farve, tyrer jeg dem i bradepanden.
 9. I med en ny klat smør, og steg nogle flere kartofler af. Gentag dette, indtil der ikke er flere kartofler. Hver gang du smider kartofler i bradepanden, må du gerne trykke blandingen godt sammen.
 10. Sæt bradepanden midt i ovnen ca. 20 minutter ved 200º ved varmluft (kom evt. stanniol over, hvis de for hurtigt tager farve).
 11. Skær dem derpå i firkanter eller udstik dem.
img 0474 | Domestic Science
Rigeligt med smør og lad det så stege…
img 0475 | Domestic Science
Bradepande med kartoflerne i. Denne står ved siden af komfuret, klar til at blive dynget til i flere lag kartofler. Uhm uhm uhm!

 

Jeg laver altid mine Pommes Anna i god tid. Det kan sagtens gøres dagen inden, hvis det er til et selskab. Så er der mere overskud til alle de andre dele af en menu.

Jeg lader kartoflerne blive i bradepanden, og giver dem en sidste tur i ovnen under grill i ovnen inden servering.

Værsgo, super lækker kartoffeltilbehør.

 

fullsizeoutput 166 | Domestic Science
Pommes Anna til en god bøf med en rødvinsglace og grøntsag = sikker vinder!

 

Velbekomme.

ingredienser

  Du vil måske også kunne lide