Svenske chokoladebrød

img 1598 | Domestic Science
  • Set
    611

Så står den på julebagning i madkundskab!

Jeg tilstræber altid at madkundskab skabe arbejde med nogle klassiske retter og opskrifter og noget lidt anderledes.

I denne tid arbejder vi med havregrynskugler, pebernødder og svenske chokoladebrød. Tanken var, at svenske chokoladebrød var en lidt anderledes småkage til juletiden.

Og ja, dejen kan virke meget tør i lang tid. Men giv den noget kærlighed og dejen bliver dejlig smidig.

 

Ca. 60-70 styk.

 

300 g hvedemel

1 tsk bagepulver

200 g sukker

1 tsk vaniljesukker

2 spsk kakao

200 g blødt smør eller margarine (jeg foretrækker smørsmagen)

1 æg

Ca. 30 g perlesukker

Lidt vand eller mælk til pensling af chokoladebrødene

  1. Tænd din ovn på 180°.
  2. Bland hvedemel, sukker, bagepulver, vaniljesukker og kakao i en skål.
  3. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet.
  4. Saml dejen med ægget – tilden er lidt blød.
  5. Stil dejen tildækket i køleskabet i ca. ½ time.
  6. Del dejen i 6 lige store portioner.
  7. Rul hver portion til en stang. Den skal være ca. 30 cm lang.
  8. Læg stængerne på en plade med bagepapir og tryk dem let til de bliver ca. 4 cm brede.
  9. Pensl med chokoladebrødene med vand eller mælk.
  10. Drys stængerne med perlesukker.
  11. Bagetid = Ca. 12-14 min. ved 180°.
  12. Stængerne skal være bløde, når de er færdigbagte. Tag dem ud og skær dem straks i skrå chokoladebrød.

 

Lad dem køle af på en bagerist. Disse svenske chokoladebrød er sprøde på overfladen og lidt bløde i midten.

 

Velbekomme.

ingredienser

    Du vil måske også kunne lide