• Set
    83

Eller Chokoladetærte…

Men det fransk lyder igen bare meget federe!

Temaet om franske fristelser fortsætter, og vi arbejder videre med en mørdej. I går var det en Cyclope eller syltetøjsmedalje, hvor mørdejen blev bagt frit om du vil. Med denne chokoladetærte bages mørdejen i en tærteform, inden vi hælder en masse chokolade heri.

 

6 personer

Sød mørdej

125 g smør

75 g flormelis

250 g mel

1 æg

  1. Tænd din ovn på 180º over- og undervarme.
  2. Hæld mel i en skål og smuldr smør heri.
  3. Bland med flormelis, og æg i skålen og saml dejen forsigtigt. Stil dejen på køl i 30 minutter.
  4. Rul mørdejen ud mellem to stykker bagepapir. Dejen skal rulles relativt hurtigt ud.
  5. Læg dejen i din tærteform (ca. 26 cm bred) og sørg for at den går godt ud til kanten. Skær den overskydende mørdej fra i toppen.

Fyld

50 g hasselnødder

150 g mørk chokolade

75 g smør

250 g fløde

1 tsk vaniljesukker

3 spsk dl whisky 

  1. Hak eller blend dine hasselnødder og drys dem ud over tærtebunden.
  2. Bag tærten i 30 minutter ved 180º.
  3. Imens smelter du chokoladen sammen med smør, vaniljesukker, fløde og whisky i en kasserolle.
  4. Når tærtebunden er bagt, skal den køle af.
  5. Hæld chokolademassen i den afkølet tærtebunden og stil den koldt ind til servering. Gerne 30-60 minutter. Chokolademassen skal være stivnet.

 

Du kan evt. sætte noget plastikfilm over tærten. Bag sørg for at filmen ikke rammer ned i den flotte chokolade.

Hæld chokolademassen i tærtebunden, når den er færdigbagt og stil den koldt ind til servering. Gerne 30-60 minutter. Chokolademassen skal være stivnet.

 

Velbekomme.

ingredienser

Du vil måske også kunne lide

X