• Set
    10

Tacos og mexicansk mad kan nemt blive opfattet som oksekød i pandekage eller en eller anden tør skal, som ikke har meget med Mexico at gøre. Måske fordi det er det, som supermarkederne ligger op til er mexicansk madkultur… Men der er mange muligheder for fyldet i en taco. 

Jeg er vild med det mexicanske køkken, og mine gæster bliver altid temlig overrasket over den mad de ser på bordet, når jeg siger, at vi skal have mexicansk.

Tinga de pollo er en mexicansk studenterret. Det er en ret, som er billig og nem at lave, hvilket gør retten til noget af det første de unge mennesker lære at lave, når de flytter hjemme fra i Mexico.

I denne opskrift har jeg taget den klassiske hverdagsret Tinga de pollo og givet den mit eget lille twist + vi koger den en smule ind. Det gør den nemlig super egnet som tacofyld.

Egentlig startede jeg opskriften et helt andet sted og viste ikke, at jeg var i gang med at lave en ret, som kunne minde om Tinga de pollo. Det var først efter en masse læsning i mexicanske kogebøger, at det gik op for mig, at jeg havde lavet noget, som kunne minde og denne klassiker. Så jeg tillader mig at kalde denne opskrift for Tinga de pollo – tilpasset en smule til madkundskab.

 

4 personer.

 

1-2 kyllingebryster (ca. 400-500 g)

2 hønsebouillonterninger

2 løg

1 peberfrugt

3 fed hvidløg

2 chilier

1 dåse hakkede tomater (eller 5-6 friske) 

2 dl fløde

1 tsk salt

1/2 tsk peber 

Lidt solsikker- eller rapsolie til stegning

  1. Kom kyllingebrysterne og hønsebouillonterninger i en kasserolle og dæk dem med vand.
  2. Bring kasserollen i kog, hvorefter du skruer ned for blusset. Vandet skal nemlig bare lige simre og småboble. Lad kyllingebrysterne småsimre i ca. 20-25 minutter.
  3. Imens snitter du løg, peberfrugt, hvidløg og chilier fint.
  4. Varm en gryde op til middelhøj varme. Tilsæt lidt olie sådan at bunden er dækket af olie.
  5. Kom alle grøntsagerne i gryden og svits dem godt af i ca. 5 minutter.
  6. Kom de hakkede tomater i gryden.
  7. Når kyllingebrysterne simret i 20-25 minutter, tages de op og lægges på et skærebræt. Lad dem hvile i 5 minutter.
  8. Tag nu to gafler og riv kyllingekødet fra hinanden i trævler.
  9. Kom kyllingetrævlerne i gryden med tomatsaucen. Nu har du reelt set en lækker kyllingesuppe. En Tinga de pollo.
  10. Tilsæt fløde og lad kødsauce koge ind til en tyk og cremet konsistens.
  11. Smag til med salt og peber, evt. lidt chili.

 

Tilsæt fløde og lad kødsauce koge ind til en tyk og cremet konsistens.

 

Ved at vi koger saucen ind, får den en mere cremet konsistens, som gør den godt eget til tacos til tostadas. Der løber ikke væske ud over det hele. Men en gang ris hertil, vil også være en super og standard løsning i Mexico.

 

Når kyllingebrysterne simret i 20-25 minutter, tages de op og lægges på et skærebræt. Lad dem hvile i 5 minutter. Tag nu to gafler og riv kyllingekødet fra hinanden i trævler.

 

Egentlig kan du også påbegynde spisningen, når kødet er blandet i tomatsaucen.

 

Velbekomme.

ingredienser

Du vil måske også kunne lide

X