Pad thai
- 0 / 5
- 12. september 2023
- by Christian Svane
- 0 Synes godt om
En ægte streetfood- og madkulturklassiker, som vinder mere og mere ind i min undervisning. Når mine elever skal arbejde med det asiatiske køkken i opgaver med frie rammer til selv at vælge ud fra givne opgaver, bliver pad thai ofte en go-to-ret. Den er nem, sund, hurtig og man kan
Boghvedepandekager med fyld
- 0 / 5
- 5. september 2023
- by Christian Svane
- 0 Synes godt om
Vi arbejder med videnskaben i køkkenredskaberne, og i den forbindelse ser vi nærmere på pander og, hvordan madens tilberedes herpå. Boghveden er en lidt anderledes meltype, end det eleverne ellers møder i madkundskab. Du kan jo reelt set bare lave en saltet madpandekage, men boghveden tilfører en anderledes smagsoplevelse. Dernæst
Hummus
- 0 / 5
- 7. august 2023
- by Christian Svane
- 0 Synes godt om
Jeg er helt tossig med mellemøstens køkken! Og hummus er ingen undtagelse her. Hummus er sådan et lækkert lille hapse-tilbehør-nam-nam, som også kan smides på tapasbordet. Det er således et kæmpe hit i hjemmet men så sandelig også i min madkundskabsundervisning. Hummus passer nemlig ind i mange kompetenceområder. Det lade
En klassisk lørdagskylling til blød kost ny
- 0 / 5
- 20. juli 2023
- by Christian Svane
- 0 Synes godt om
Arbejder du med sundhed, måltider og madkulturer eller måske madmæssigt mangfoldighed? Så kunne denne opskrift være det praktisk indspark til madlavningen. Læs mere om Dysfagi her. Lang historie kort, handler arbejdet med dysfagi i madkundskab om at tilpasse klassiske retter til personer, som har tygge- og synkebesvær. Og de fleste af
Aioli
- 0 / 5
- 4. juli 2023
- by Christian Svane
- 0 Synes godt om
Vi skal til Provence – og så alligevel ikke. For aioli kommer oprindeligt fra Provence i Sydfrankrig. Ordet aioli kommer af det occitanske (området Occitanien i Sydfrankrig), hvor “Ai” betyder hvidløg og “oli” betyder olie. Altså hvidløg og olie – hvilket giver en klassisk men meget skarp, krydret og intens