Skær enden af løget og halver det. Pil al skræl af og snit løget i fine skiver.
Vask, skræl og skær gulerødderne i grove stykker af 1-2 cm stykket.
Varm en kasserolle op til middelhøj varm. Tilsæt smør, når kasserollen er godt varm.
I med alle din gulerødder, løg og estragon, steg 2-3 minutter.
Tilsæt æblecidereddike og så er det ellers bare med at stege løs. Gulerødderne skal have lov at ligge og stege godt på alle siderne. Gulerødder skal nemlig tage godt med farve, da det er med til at udvikle nogle lækre stege- og nøddeagtige noter (læs: fra smør og frugtsukker fra gulerødderne).
Når gulerødderne har taget godt med farve, hælder du vand på og koger dem meget møre – ca. 15-20 minutter.
Når gulerødderne er kogt møre, hældes væsken fra kasserollen over i en kande, og gulerødderne blendes med fløde til en puré med en stavblender. Fløden giver noget cremethed til pureen, men den kan også undlades, hvis du vil spare lidt penge. Tilsæt lidt af væsken, indtil du har en glat og lækker puré.
Smag til med æblecidereddike og salt og peber.
Puréen kan godt stå et stykke tid og holde sig lun, mens du gør nogle andre ting klar i køkkenet.