Go Back

Hummus

Christian Svane
Samlet tid 20 minutter
Retter Tilbehør
Køkken Mellemøsten
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 1 ds kikærter
  • 50 ml citronsaft
  • 1/2-1 dl olivenolie
  • 1-2 fed hvidløg
  • 150 g tahini
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk spidskommen

Sådan gør du
 

  • Pil og pres hvidløg
  • Pres de 50 ml citronsaft af en citron.
  • Hæld i kikærterne i en si og skyl dem godt og grundigt.
  • Kom kikærterne i en stavblenderkande eller blender.
  • Tilsæt tahine, spidskommen, salt, hvidløg, citronsaft og 1/2 dl olivenolie.
  • Giv blandingen en ordentlig omgang med blenderen, ind til du har en cremet hummus. Du kan justere konsistensen med lidt mere olivenolie.
  • Smag til med salt, citronsaft og evt. lidt friskkværnet peber.