Go Back
Udskriv
Recipe Image
Noter
Smaller
Normal
Larger
Aioli
Christian Svane
Udskriv
Pin Opskrift
Samlet tid
15
minutter
min
Retter
Dressing, Tilbehør
Køkken
Frankrig
Antal
4
Ingredienser
2
pasteuriseret æggeblommer
2-3
dl
solsikke- eller rapsolie
1
spsk
citronsaft
1
spsk
æbleeddike
1
tsk
sennep
1-2
fed
hvidløg (afhængigt af temperament)
Lidt salt og peber (tilsmag hermed)
Sådan gør du
Frem med en skål og en håndmixer.
Æggeblommerne, sennep, citron, eddike, salt og peber piskes godt og grundigt sammen i skålen.
Gør olien klar i en målekande = let at styre.
Olien tilsættes lidt ad gangen. Du pisker nu din aioli indtil olien er optaget i blandingen. Men hele tiden lidt olie ad adgangen!
Hvis din aioli bliver for tyk undervejs, kan du piske nogle dråber vand i.
Hvis din aioli bliver for tyk undervejs, kan du piske nogle dråber vand i.
Tip til opskriften
Aioli´en har en holdbarhedstid på ca. 5-6 dage i køleskab.