Go Back

Aioli

Christian Svane
Samlet tid 15 minutter
Retter Dressing, Tilbehør
Køkken Frankrig
Antal 4

Ingredienser
  

  • 2 pasteuriseret æggeblommer
  • 2-3 dl solsikke- eller rapsolie
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 spsk æbleeddike
  • 1 tsk sennep
  • 1-2 fed hvidløg (afhængigt af temperament)
  • Lidt salt og peber (tilsmag hermed)

Sådan gør du
 

  • Frem med en skål og en håndmixer.
  • Æggeblommerne, sennep, citron, eddike, salt og peber piskes godt og grundigt sammen i skålen.
  • Gør olien klar i en målekande = let at styre.
  • Olien tilsættes lidt ad gangen. Du pisker nu din aioli indtil olien er optaget i blandingen. Men hele tiden lidt olie ad adgangen!
  • Hvis din aioli bliver for tyk undervejs, kan du piske nogle dråber vand i.
  • Hvis din aioli bliver for tyk undervejs, kan du piske nogle dråber vand i.

Tip til opskriften

Aioli´en har en holdbarhedstid på ca. 5-6 dage i køleskab.