Go Back

Focaccia

Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 45 minutter
Samlet tid 1 time 15 minutter
Retter Brød
Køkken Italiensk
Antal 1 Bradepande 18 x 28 cm

Ingredienser
  

  • 400 g Tipo 00´ mel (du kan også bruge hvedemel, hvis du vil spare en skilling på madkundskabsbudgettet)
  • 3 dl lunt vand
  • 1/2 spsk groft salt
  • 3 spsk olivenolie
  • 1/2 pk tørgær (ca. 6 g)
  • 2 fed hvidløg
  • 2 kviste rosmarin
  • 15-20 styk oliven uden sten (kan undlades)
  • Lidt groft salt og olie til at drysse og pensle på toppen under bagning

Sådan gør du
 

  • Tænd din ovn på 210º under- og overvarme.
  • Bland tørgær og mel godt sammen.
  • Pil og pres hvidløgene vha. en hvidløgspresser.
  • Hak oliven groft.
  • Pil rosmarinnålene af selve kvisten og hak halvdelen af disse fint.
  • Rør lunt vand, groft salt, olivenolie, hvidløg, (evt. hakket oliven) og den finthakket rosmarin (husk at gemme de hele rosmarinnåle til at lægge oven på brødet). Rør, rør, rør.
  • Tilsæt melet med tørgæren lidt ad gangen. Det hele plejer at skulle i. Tilsæt evt. en lille smule mere mel, hvis dejen er lidt for klistret.
  • Stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 30 minutter (gerne en hel time, men det har vi ikke altid i madkundskab).
  • Smør en bradepande med olie.
  • Efter hævningen, fordeles dit focacciabrød i bradepanden.
  • Prik nogle dybe huller med dine fingerspidser i brødet, pensl brødet med olie og drys med groft salt og resterende rosmarinåle.
  • Lad brødet efterhæve i 10 minutter.
  • Bag nu brødet i 10 minutter.
  • Efter 10 minutter pensles brødet igen og bages i 10 minutter mere.
  • Pensl igen og bag 5 minutter.