Tænd din ovn på 210º under- og overvarme.
Bland tørgær og mel godt sammen.
Pil og pres hvidløgene vha. en hvidløgspresser.
Hak oliven groft.
Pil rosmarinnålene af selve kvisten og hak halvdelen af disse fint.
Rør lunt vand, groft salt, olivenolie, hvidløg, (evt. hakket oliven) og den finthakket rosmarin (husk at gemme de hele rosmarinnåle til at lægge oven på brødet). Rør, rør, rør.
Tilsæt melet med tørgæren lidt ad gangen. Det hele plejer at skulle i. Tilsæt evt. en lille smule mere mel, hvis dejen er lidt for klistret.
Stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 30 minutter (gerne en hel time, men det har vi ikke altid i madkundskab).
Smør en bradepande med olie.
Efter hævningen, fordeles dit focacciabrød i bradepanden.
Prik nogle dybe huller med dine fingerspidser i brødet, pensl brødet med olie og drys med groft salt og resterende rosmarinåle.
Lad brødet efterhæve i 10 minutter.
Bag nu brødet i 10 minutter.
Efter 10 minutter pensles brødet igen og bages i 10 minutter mere.
Pensl igen og bag 5 minutter.