Go Back

Chokoladekage

Christian Svane
Forb. tid 25 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 55 minutter
Retter Kage
Køkken Amerikansk
Antal 1 bradepande 28 x 18 cm eller en springform

Ingredienser
  

Dejen

  • 100 g chokolade
  • 200 g smør (eller margarine på et madkundskabsbudget)
  • 4 stk æg
  • 250 g sukker
  • 1 spsk vaniljesukker
  • 1 tsk bagepulver
  • 250 g hvedemel
  • 6 spsk kakao
  • 2 1/2 dl mælk
  • 1/2 tsk salt

Glasur

  • 4 spsk kold kaffe
  • 2 spsk kakao
  • 200 g flormelis
  • 2 tsk kanel
  • 2 spsk blødt smør

Sådan gør du
 

Dejen

  • Tænd ovnen på 170°, over- og undervarme.
  • Chokolade smeltes over vandbad. Et vandbad er en en metalskål oven på en kasserolle med en smule vand i bunden af kasserollen.
  • Sukker og blødt smør piskes sammen i en skål med en håndmixer.
  • Tilsæt et æg af gangen, mens du pisker godt.
  • Den smeltede chokolade vendes i dejen med en dejskraber.
  • Kom kakao, mel, vaniljesukker, salt og bagepulver i en ny skål.
  • Kakao- og melblandingen sies i dejen og vendes rundt med en dejskraber.
  • Tilsæt mælk og vend det hele sammen med en dejskraber.
  • Dejen kommes herefter i en bradepande eller springform med bagepapir.
  • Bages i ovn på midterst rille ved 170° i 30-35 minutter.

Glasur

  • Når kagen er kølet af, blandes alle ingredienserne godt sammen.
  • Glasuren smøres ud over den afkølede kage.

Tip til opskriften

Åben ikke ovnen de første 20 minutter. Så risikerer du, at kagen falder sammen.
Stik med en nål eller gaffel i midten af kagen efter ca. 25-30 minutters tid, for at se om kagen er færdig. Hvis der sidder noget dej på nål/gaffel, skal kagen bage videre.