Go Back

Gulerodsboller

Christian Svane
Forb. tid 40 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 1 time
Retter Boller
Køkken Dansk
Antal 12 styk

Ingredienser
  

  • 3 stk gulerødder
  • 25 g gær
  • 2 1/2 dl lunkent vand
  • 2 spsk solsikkeolie
  • 1 tsk salt
  • 100 g grahamsmel
  • 350 g hvedemel
  • 1 stk æg

Sådan gør du
 

  • Tænd din ovn på 200˚ over- og undervarme
  • Skræl og riv gulerødderne på et råkorstjern på et skærebræt.
  • Rør gæren ud i en skål med vand.
  • Tilsæt revet gulerod olie, salt og grahamsmel.
  • Rør stille og roligt hvedemelet i skålen, indtil du har en dej, som ikke klistrer, og som har en fin elastisk konsistens. Det kan ske, at du skal tilsætte en lille smule mere mel.
  • Stil dejen til hævning i 15-20 minutter.
  • Rul dejen som en pølse – udstik 12 boller.
  • Tag en bageplade med bagepapir og placer én bolle i midten, hvorefter du placerer 6 boller rundt omkring bollen. Sæt de næste boller tæt om de 7 første.
  • Lad bollerne efterhæve i 15 minutter.
  • Bag bollerne ved 200˚ over- og undervarme i midt i ovnen i ca. 20 minutter.

Tip til opskriften

Et godt lag tandsmør på de friskbagte gulerodsboller,  og du er godt kørende!
Når bollerne er kølet af, smides de restrende i en frysepose, og så har man en god snack til 10-pausen næste skoledag.