Go Back
Udskriv
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Bedstemors lynboller
Christian Svane
Udskriv
Pin Opskrift
Forb. tid
30
minutter
min
Tilb. tid
10
minutter
min
Samlet tid
40
minutter
min
Retter
Boller, Brød
Køkken
Dansk
Antal
12
styk
Ingredienser
450
g
hvedemel
50
g
gær
3
dl
mælk
1/2
dl
flydende margarine
50
g
sukker
1 1/2
tsk
salt
Sådan gør du
Tænd ovnen på 225° over- og undervarme.
Mælken lunes (lillefingervarm) i en gryde.
Hæld mælken i en skål.
Gæren opløses i mælken med sukker og salt.
Margarinen tilsættes. Rør.
Tilsæt lidt ad gang melet. Ælte, ælte, ælte… Indtil dejen er smidig og ikke klistrer.
Stil dejen til hævning i 5 minutter.
Form bollerne og lad dem efterhæve i 20 minutter.
Pensl bollerne med æg.
Bage i ca. 10 minutter ved 225°.