Go Back

Bedstemors lynboller

Christian Svane
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 40 minutter
Retter Boller, Brød
Køkken Dansk
Antal 12 styk

Ingredienser
  

  • 450 g hvedemel
  • 50 g gær
  • 3 dl mælk
  • 1/2 dl flydende margarine
  • 50 g sukker
  • 1 1/2 tsk salt

Sådan gør du
 

  • Tænd ovnen på 225° over- og undervarme.
  • Mælken lunes (lillefingervarm) i en gryde.
  • Hæld mælken i en skål.
  • Gæren opløses i mælken med sukker og salt.
  • Margarinen tilsættes. Rør.
  • Tilsæt lidt ad gang melet. Ælte, ælte, ælte… Indtil dejen er smidig og ikke klistrer.
  • Stil dejen til hævning i 5 minutter.
  • Form bollerne og lad dem efterhæve i 20 minutter.
  • Pensl bollerne med æg.
  • Bage i ca. 10 minutter ved 225°.