Smelt smørret i en kasserolle. Du skal ikke varme smørret for kraftigt op, da du ellers skal vente på at det bliver køligt. Hvis smørret bliver for varmt, kan det dræbe gærsvampene = brødet hæver ikke.
Kom mælken i kasserolle. Er blandingen lillefingerlun?
Kom mælk og smør i en skål.
Smuldr gær i skålen med mælk.
Tilsæt sukker og salt i skålen med mælk.
300 g mel tilsættes lidt ad gangen. Det kan ske, at der skal en smule mere eller mindre mel i dejen.
Ælt dejen godt og grundigt. Dejen skal være smidig og slippe hænderne.
Lad dejen forhæve i ca. 30 minutter til dobbelt størrelse i skålen.
Tænd din ovn på 210º over- og undervarme.
Form franskbrødet og læg det på en bradepande med bagepapir eller i en form.
Lad dejen efterhæve ca. 30 minutter mere i formen. Det må også gerne efterhæve lidt mere hvis muligt. Ofte er man bare lidt presset på tid, hvis det er i madkundskab, man arbejder med franskbrødet. Der hjemme har man som regel fin tid.
Pensl brødets overflade med lidt mælk.
Rids og drys med birkes.
Bages 20 minutter ved 210º. Dette kan være lidt afhængig af brødets form