Go Back

Franskbrød

Christian Svane
Forb. tid 1 time
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 1 time 20 minutter
Retter Brød
Antal 1 styk

Værktøj

  • 1 Franskbrødsform

Ingredienser
  

  • 25 g gær
  • 2 dl mælk
  • 25 g smør
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 300 g mel
  • Lidt birkes

Sådan gør du
 

  • Smelt smørret i en kasserolle. Du skal ikke varme smørret for kraftigt op, da du ellers skal vente på at det bliver køligt. Hvis smørret bliver for varmt, kan det dræbe gærsvampene = brødet hæver ikke.
  • Kom mælken i kasserolle. Er blandingen lillefingerlun?
  • Kom mælk og smør i en skål.
  • Smuldr gær i skålen med mælk.
  • Tilsæt sukker og salt i skålen med mælk.
  • 300 g mel tilsættes lidt ad gangen. Det kan ske, at der skal en smule mere eller mindre mel i dejen.
  • Ælt dejen godt og grundigt. Dejen skal være smidig og slippe hænderne.
  • Lad dejen forhæve i ca. 30 minutter til dobbelt størrelse i skålen.
  • Tænd din ovn på 210º over- og undervarme.
  • Form franskbrødet og læg det på en bradepande med bagepapir eller i en form.
  • Lad dejen efterhæve ca. 30 minutter mere i formen. Det må også gerne efterhæve lidt mere hvis muligt. Ofte er man bare lidt presset på tid, hvis det er i madkundskab, man arbejder med franskbrødet. Der hjemme har man som regel fin tid.
  • Pensl brødets overflade med lidt mælk.
  • Rids og drys med birkes.
  • Bages 20 minutter ved 210º. Dette kan være lidt afhængig af brødets form