Go Back

Boghvedepandekager med fyld

Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 40 minutter
Retter Hverdagsmad
Køkken Dansk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

Boghvedepandekager

  • 125 g boghvede
  • 1 æg
  • 4 dl mælk
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk sennepspulver

Fyld

  • 3 kartofler
  • 2-3 gulerødder
  • 1/4 squash
  • 1-2 løg skåret i både
  • 1 kyllingebryst
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk gurkemeje
  • 1 tsk stødt koriander
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk peber
  • Lidt solsikkeolie til stegning

Raita

  • 2 dl græsk yoghurt
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk peber
  • 1/2 tsk spidskommen
  • 1 fed hvidløg
  • 1/2 agurk
  • 1/2 rødløg

Sådan gør du
 

Boghvedepandekager

  • Bland alle ingredienserne i en stor skål og pisk med en håndmixer.
  • Lad herefter dejen hvile i 15-30 min. Reelt set kan dejen laves dagen inden.
  • Rør lidt rundt i dejen lige inden den skal til at steges.
  • Varme en stor pande op til middelvarme og tilsæt en smule solsikkeolie inden stegning.
  • Steg pandekagerne gyldne på begge sider.

Fyld

  • Skræl og skær gulerødder og kartofler i grove tern.
  • Kom gulerødder og kartofler i en kasserolle, dækket med vand og bring i kog. Gulerødder og kartofler koges let møre, ca. 10 min. Gulerødder og kartofler skal køle af i noget koldt vand, når det er let møre.
  • I mens pilles og snittes løg i både og hvidløg fint.
  • Squashen snittes i tern, ca. 1 x 1 cm.
  • Kyllingebrystet skæres i skiver eller grove tern.
  • Kom kyllingestykkerne i en skål med salt, peber, stødt koriander og gurkemeje.
  • Varm en pande op til middelhøj varme.
  • Kom lidt solsikkeolie på panden.
  • Steg kødet af på panden med krydderierne.
  • Når kødet har taget lidt farve, tilsættes squash, løg og hvidløg. Svits 2 minutter.
  • Tilsæt gulerødder og kartofler og steg til grøntsagerne er lune og har taget lidt lækker farve.

Raita

  • Pil og snit rødløget fint.
  • Halver agurken og fjerne kernerne og det bløde kød i midten. Riv agurken på den grove side af et råkostjern.
  • Rør yoghurt, salt, peber, spidskommen og hvidløg sammen i en skål.
  • Tilsæt agurk og rødløg