Go Back

Pad thai

Christian Svane
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 40 minutter
Retter Hovedret, Hverdagsmad, Streetfood
Køkken Thailand
Antal 4 personer

Ingredienser
  

Pad thai

  • 250 g nudler
  • 1 kyllingebryst
  • 1 rød peberfrugt
  • 1/2 chili
  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 50 g bønnespirer
  • 3 gulerødder
  • 3 forårsløg
  • 2 æg
  • 3 spsk peanuts
  • Lidt solsikke- eller jordnøddeolie til stegning

Sauce

  • 2 spsk limesaft
  • 1 spsk soyasauce
  • 2 spsk fiskesauce
  • 2 spsk ris- eller hvidvinseddike
  • 2 spsk peanutbutter
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk koriander
  • 1 tsk revet frisk ingefær
  • 30 g farin

Sådan gør du
 

Pad thai

  • Nudlerne koges efter anvisning på pakken. Så snart nudlerne er kogt (ca. 3 minutter), kommes de i et dørslag og skylles med koldt vand. På den måde stopper vi kogningen. 
  • Skær top og bund af forårsløgene og snit forårsløgene fint. 
  • Skær kyllingbrysterne ud i tynde skiver.
  • Pil og snit løg og hvidløg fint. 
  • Skræl gulerødderne og skær den i stave (julienne). 
  • Hak peanuts groft og stil til side.
  • Snit den halve chili i fine små stykker. 
  • Peberfrugten snittes i strimler.
  • Pisk de to æg sammen i en lille skål.
  • Varm en wok eller stor pande op til middelhøj varme. Kom olie i wok/pande og steg kyllingeskiverne i et minut uden at røre. Steg derefter videre, mens du rører rundt.
  • Efter 2-3 minutter tages kødet af wok/pande.
  • Steg nu peberfrugt, hvidløg og løg i et minuts penge.
  • Tilsæt gulerødder og chili og steg i et minuts penge mere.
  • Til æg og steg ind til det ligner røræg i wok/pande, ca. 1 minut.
  • Tilsæt sauce, nudler, kylling, bønnespirer, forårsløg og hakkede peanuts.
  • Steg din pad thai med i 2-3 minutter = klar til servering!

Saucen

  • Kom alle ingrediens til saucen i en skål.