Kom vand og salt i en kasserolle.
Skræl, halvér gulerødderne og halvér den halve gulerod igen. Guleroden er nu delt i kvarte.
Skær de kvarte gulerodsstave på tværs i små tern, og kom dem i en kasserolle med grøntsagsbouillon.
Fuld skrald på komfuret, sådan at du kan bringe gulerødderne i kog. Når vandet koger, skruer du ned på middel varme. Kog gulerødderne møre i kasserollen.
Når gulerødderne er møre, hældes ærterne i og kog yderligere 2 minutter.
Rør smør og mel til en smørbolle i en skål. Tilsæt lidt mel ad gangen, indtil der er dannet en fast kugle.
Kom nu smørbollen i vandet med grøntsagerne og lad den ligge i ca. 1 minut til den er næsten opløst – rør rundt.
Lad stuvningen koge i 2 minutter og smag til med salt og peber. Skru evt. ned på meget lavt blus indtil karbonaderne + tilbehør er klar.