Go Back

Karbonader

Christian Svane
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 1 time
Retter Hovedret, Hverdagsmad
Køkken Dansk
Antal 2 personer

Ingredienser
  

Karbonader

  • 200 g svinde- og kalvefars
  • 1 æg
  • Ca. 1 dl rasp
  • 1/2 dl mel
  • Lidt salt og peber til krydring
  • Godt med smør til stegning

Grønærter

  • 3-4 gulerødder
  • 3 dl vand
  • 1 tsk salt
  • 200 g ærter
  • 2 spsk smør
  • 2 spsk hvedemel
  • 1 grøntsagsbouillonterning
  • 1 lille bundt persille

Sådan gør du
 

Karbonader

  • Kødet deles i 2 portioner, hvor de formes som boller.
  • Karbonaderne trykkes flade eller hakkes med kniv (lige som hakkebøffer).
  • Hæld mel og rasp i hver deres dybe tallerken og slå ægget ud i en trejde dyb tallerken.
  • Krydr karbonaderne med salt og peber inden de vendes i mel, æg og så i rasp på begge sider.
  • Put smør på en middelhøj varm pande.
  • Når smørret bobler og syder, steger du karbonaderne på hver side i ca. 4-5 minutter.
  • Vend karbonaderne når de er gyldenbrune på den første side.  Skru evt. ned til middel varme, hvis karbonaderne tager meget farve.

Grønærter

  • Kom vand og salt i en kasserolle.
  • Skræl, halvér gulerødderne og halvér den halve gulerod igen. Guleroden er nu delt i kvarte.
  • Skær de kvarte gulerodsstave på tværs i små tern, og kom dem i en kasserolle med grøntsagsbouillon.
  • Fuld skrald på komfuret, sådan at du kan bringe gulerødderne i kog. Når vandet koger, skruer du ned på middel varme. Kog gulerødderne møre i kasserollen.
  • Når gulerødderne er møre, hældes ærterne i og kog yderligere 2 minutter.
  • Rør smør og mel til en smørbolle i en skål. Tilsæt lidt mel ad gangen, indtil der er dannet en fast kugle.
  • Kom nu smørbollen i vandet med grøntsagerne og lad den ligge i ca. 1 minut til den er næsten opløst – rør rundt.
  • Lad stuvningen koge i 2 minutter og smag til med salt og peber. Skru evt. ned på meget lavt blus indtil karbonaderne + tilbehør er klar.

Tip til opskriften

Smag til med salt og peber og tilsæt den hakkede persille.
Hertil skal man anbefales selvfølgelig nogle gode kartofler.