Kom rugmel, mel, salt og tørgær i en ny skål. Bland godt!
Kom lidt mel på bordet.
Lidt ad gangen tilsættes melblandingen til skålen med kærnemælken. Efterhånden som dejen bliver mere og mere fast, kan du tage dejen ud på bordet, hvor du kan ælte den færdig med hænderne.
Stil dejen til hævning i skålen med et rent viskestykke over. Hævning = 15 minutter.
Tænd din oven på 225 grader over- og undervarme.
Kom igen lidt mel på køkkenbordet og rul dejen ud til en firkant på ca. 20 x 40 cm-ish. Dejen skal være ca. ½ cm tyk.
Pesto
Varm en pande op til middelhøj varme. På panden med hasselnødderne og rist dem til de er let gyldne og der spreder sig en dejlig duft omkring dem.
Kom hasselnødderne i et stykke køkkenrulle og gnid dem. Så gnider vi den brune skal af nødderne, således vi får en flottere pesto + hasselnøddeskallerne giver en lidt uønskede bitterhed i pestoen.
Skyl basilikumbladene og smid dem i en minihakker eller stavblenderkande. Smadr lidt med en stavblender.
Riv vesterhavsosten på den grove side af et råkostjern og smid den i stavblenderkanden. Smadr lidt.
I med hasselnødderne og et fed grofthakket hvidløg.
Tilsæt rapsolien og smadr lidt igen.
Smag til med lidt groft salt og friskkværnet peber. Smag lidt på pestoen og tilsæt evt. mere salt og peber.
Samling
Frem med dejskraberen! Smør pestoen ud på dejen i et godt lag + drys lidt ost oven på pestoen.
Rul dejen sammen til en lang pølse. Skær den ud i 8 stykker.
Placér pestosneglene på bagepladen med snippen under sneglen, og tryk dem lidt flade. Drys eventuelt med revet parmesanost.