Go Back

Bøfsandwich

Christian Svane
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 45 minutter
Samlet tid 1 time 15 minutter
Retter Hovedret, Hverdagsmad
Køkken Dansk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

Bøfferne

  • 500 g oksefars
  • 1 tsk chilipulver
  • 20 g kapers
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk peber
  • 25 g smør til stegning

Sauce

  • 2 løg
  • 2 dl rødvin
  • 7 dl vand
  • 2 spsk oksefond. Jeg bruger altid bouillon fra flaske. Det synes jeg er bedre en terningerne. Alternativt brug 1-2 terninger. Smag til. 
  • 2 spsk worchestershire sauce
  • 3 laurbærblade
  • 1 kvist timian (1 tsk)
  • 1 spsk sennep
  • 1/2 dl ketchup
  • Lidt kulør til at justere farven på saucen
  • Lidt majsstivelse - al efter temperament og ønsket tykkelse på saucen

Sådan gør du
 

Bøfferne

  • Hak kapers fint.
  • Rør farsen godt med salt, peber, finthakket kapers og cayennepeber.
  • Varm en pande op til middelhøj varme. 
  • Form og steg bøfferne i rigeligt smør. Ca. 2-3 minutter på hver side. De tilbereder videre i saucen om lidt.
  • Læg bøfferne til side.
  • Kom lidt varm vand på panden og kog panden af = masser af guf til saucen senere...

Saucen

  • Hak løget fint.
  • Varm en gryde op til middelhøj varme og kom lidt olie heri. Kom løgene i en gryden. Steg dem indtil de er møre og bløde.
  • Når løgene er møre, tilsættes rødvinen. Lad det bruse i 2 minutter (alkoholen fordamper).
  • Tilsæt vand, sennep, ketchup, timian, laurbærblade og Worchestershire sauce. Rør godt og bring i kog.
  • Oksebouillon tilsættes. Rør lidt videre…
  • Kom noget varmt vand i panden, hvor bøfferne har stegt. Så får du den sidste guf med. Hæld det i gryden med sauce.
  • Lav en jævning af majsstivelse jf. pakken.
  • Tilsæt majsstivelse mens sovsen koger og du rører.
  • Når sovsen har den ønskede tykkelse, smides bøfferne tilbage i sovsen. Her skal de hygge sig og braisere videre i mindst 20-30 minutter ved lav varm. Bøfferne kan sagtens holde sig gode i et par timer = mere smag i saucen. Bare søg for at de ikke koger. Og som jeg plejer at sig; tid til. gæsterne, da maden teknisk set er klar.