Go Back

Myslibar

Christian Svane
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 1 time
Samlet tid 1 time 20 minutter
Retter Madpakke, Snack
Køkken Dansk
Antal 20 styks

Ingredienser
  

  • 175 g grovvalsede havregryn
  • 50 g mandler
  • 50 g hasselnødder
  • 50 g kokosmel
  • 60 g solsikkekerner
  • 60 g hørfrø
  • 50 g peanuts
  • 60 g tranebær eller rosiner
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 dåse kondenseret mælk
  • 100 g chokolade

Sådan gør du
 

  • Hak hasselnødder, mandler og peanuts groft på en et skærebræt. 
  • Først blandes alle de tørre ingredienser i en skål ÷ chokoladen (den skal på, når myslibarene er kølet af).
  • I med den kondenserede mælk og rør godt sammen. Det bliver til en god gang klistrede graseværk.
  • Beklæd en bageform bagepapir i bunden og op ad kanterne.
  • Mysliblandingen hældes bageformen. Pres mysliblandingen ned i bageformen og pres den ud til en ensartet og glat overflade.
  • Bages ved 130º i ca. 60 minutter. Køl af og sættes på køl
  • Når mysliblandingen er køleskabskold, skæres den ud i passende stykker. Mine myslibar måler 2 cm x 9 cm. Dette er jo meget afhængigt af dit valg af bageform.

Tip til opskriften

Chokoladen smeltes over vandbad og hældes ud over myslibarene. Jeg tog en spiseske og trak chokoladestriber hen over barrerne.