Go Back

Pirogger

Christian Svane
Forb. tid 40 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 1 time 10 minutter
Retter Madpakke
Køkken Østeuropa
Antal 16 styks

Ingredienser
  

Dejen

  • 70 g smør
  • 4 dl mælk
  • 50 g gær
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 150 g grahamsmel
  • 550 g hvedemel
  • 1 æg
  • 2 spsk sesamfrø

Fyld

  • 1 løg
  • 200 g kål
  • 2 gulerødder
  • 400 g oksefars
  • 2 spsk tomatkoncentrat eller ketchup
  • 1 tsk paprika
  • 1/2 tsk spidskommen
  • 1 tsk oregano
  • 1/2 tsk chilipulver
  • 1/2 tsk salt og peber

Sådan gør du
 

Dejen

  • Smelt smørret i en kasserolle.
  • Tag kasserollen af blusset og hæld mælken i kasserollen.
  • Kom det i en stor skål. 
  • Smuldr gær i mælken og rør den ud i den lune mælk.
  • Tilsæt sukker, salt og grahamsmel, og rør rundt.
  • Tilsæt lidt hvedemelet ad gangen og rør og ælt dejen til den er blød og smidig.
  • Læg dejen i en skål, og lad den hæve i 30-60 minutter.

Fyld

  • Pil og hak løget fint.
  • Snit kål fint.
  • Opvarm en pande med olie, og steg løget og kål i et par minutter ved middel varme.
  • Tag løg og kål af panden og kom oksekødet i panden i stedet. Steg oksekødet i panden i ca. 5 minutter, til det er brunet.
  • Tilsæt tomatpuré og alle krydderierne, og rør godt rundt i gryden.
  • Vend løg og kål tilbage i kødet i panden.
  • Skræl gulerødderne, og riv dem groft. Vend revne gulerødder i oksekødet. Læg låg på gryden, lad oksekødsfyldet småkoge i 5 minutter, og smag til med salt og peber.

Samling af dine pirogger

  • Tænd din ovn på 225 grader over- og undervarme.
  • Del dejen i 16 dele, tril til kugler og rul ud som tynde cirkler.
  • Læg skefulde af fyld på, fold over til halvmåneform og tryk sammen med en gaffel.
  • Lad piroggerne efterhæve i 10-15 minutter.
  • Pensles med æg og drys med sesamfrø.
  • Bages i ca. 15 min. ved 225 grader.

Tip til opskriften

Du kan også vælge at lave dine pirogger større. Så bliver der bare tilsvarende færre… Og måske justere bagetiden.