2spskvaniljesukker. Hvis du skal kræse for snitterne, bruger du en halv vaniljestang
125gflormelis
150gstuetempereret smør
300ghvedemel
1tskbagepulver
1æg
Fyld
200ghindbærmarmelade
Glasur
250gflormelis
2-3spskvand
1dlhindbær- eller jordbærmarmelade. Giver hindbærsmag i glasuren. Kan undlades, hvis man er til den klassiske hvide.
Lidt Krymmel eller frysetørret hindbær til at pynte hindbærsnitterne.
Sådan gør du
Mørdej
Vaniljesukker, flormelis, stuetempereret smør, hvedemel og bagepulver æltes sammen.
Tilsæt til sidst ægget og ælt dejen smidig og glat. Bare blive ved! Det skal nok samle sig.
Dejen stilles i køleskab ½ time inden udrulning.
Del dejen i 2 dele.
Rul dejen ud til 2 ens rektangel á ca. 20 x 30 cm på bagepapir. Det er vigtigt, at de er nogenlunde ens i form og størrelse, da den ene skal lægges oven på den anden.
De to plader mørdej bages på i 11-12 minutter ved 190° varmluft.
Stil dem til afkøling.
Fyld
Når mørdejspladerne er afkølet, smøres den ene mørdejsplade med hindbærmarmeladen. Læg den anden plade forsigtigt oven på den anden plade med hindbærmarmeladen.
Glasur
Rør flormelis, marmelade og vand sammen.
Toppen stryges med tyk glasur og drysses straks med krymmel.
Tip til opskriften
Udskær til “snitter” med en skarp kniv, når glasuren har sat sig lidt.