Go Back

Havregrynskaach

Christian Svane
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 11 minutter
Samlet tid 31 minutter
Retter Kage, Soup
Køkken Dansk, Sønderjysk kaffebord

Ingredienser
  

  • 100 g smør
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 125 g sukker
  • 125 g havregryn
  • 1 spsk hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 knivspids salt
  • 1 æg

Sådan gør du
 

  • Tænd din ovn på 175 grader celsius, varmluft.
  • Smelt smørret i en kasserolle.
  • Bland sukker, vaniljesukker, havregryn, hvedemel, bagepulver og salt i en stor skål.
  • Tilsæt det smeltede smør og æg til skålen – rør godt sammen.
  • Klargør to bageplader med bagepapir.
  • Frem med en teske.
  • Sæt max 9 småkager på én bageplade. Småkagerne vil nemlig flyde meget ud under bagning.
  • Bag havregrynskagerne I 9-11 minutter ved 175 grader celsius, varmluft.

Tip til opskriften

Lad havregrynskagerne afkøle, ved at trække bagepapiret over på en rist efter endt bagning.
Når havregrynskagerne er helt afkølet, kan de få en klat fløde og lidt syltetøj.