Go Back

Gammeldaws æblekage

Christian Svane
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 45 minutter
Retter Dessert, Kage
Køkken Dansk
Antal 4 glas/portioner

Ingredienser
  

  • 3-4 æbler
  • 1 dl vand
  • 100 g sukker
  • 2 spsk smør
  • 2 spsk vaniljesukker
  • 250 g makroner
  • 2 dl fløde

Sådan gør du
 

  • Skræl og skær æblerne i små tern.
  • Kom vand, sukker, vaniljesukker og æblestykker i en gryde. Kog ved svag varme og under låg i ca. 15 minutter eller til dine æbler er møre. Husk at rør i gryden en gang i mellem.
  • Når æblerne er kogt møre, hældes al væsken fra gryden over i en skål. Der skal kun være æbler tilbage.
  • Smørret røres i æblemassen. Det er med til at runde æblemassen af. Lad massen køle af.
  • Stavblend æblemassen, når den er kølet af. Tilsæt evt. lidt æblevæske, hvis det er for tykt.
  • Kom æblemosen i en skål eller i flere portionsglas.
  • Knus makronerne i en skål eller plasticpose. Knus med hænderne eller ved at banke lidt på posen. Endelig ikke for meget. Vi vil gerne have nogle grove makronkrummer til kagen.
  • Hæld makronerne over æblemosen i skålen.
  • Pisk fløden stiv og læg den som et ”låg” over æblemosen og makronerne.