Skræl og skær æblerne i små tern.
Kom vand, sukker, vaniljesukker og æblestykker i en gryde. Kog ved svag varme og under låg i ca. 15 minutter eller til dine æbler er møre. Husk at rør i gryden en gang i mellem.
Når æblerne er kogt møre, hældes al væsken fra gryden over i en skål. Der skal kun være æbler tilbage.
Smørret røres i æblemassen. Det er med til at runde æblemassen af. Lad massen køle af.
Stavblend æblemassen, når den er kølet af. Tilsæt evt. lidt æblevæske, hvis det er for tykt.
Kom æblemosen i en skål eller i flere portionsglas.
Knus makronerne i en skål eller plasticpose. Knus med hænderne eller ved at banke lidt på posen. Endelig ikke for meget. Vi vil gerne have nogle grove makronkrummer til kagen.
Hæld makronerne over æblemosen i skålen.
Pisk fløden stiv og læg den som et ”låg” over æblemosen og makronerne.