Go Back

Profiterols

Christian Svane
Forb. tid 45 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 1 time
Retter Kage
Køkken Frankrig
Antal 25 styks

Ingredienser
  

Profiterols

  • 150 g vand
  • 100 g smør
  • 150 g hvedemel
  • 150 g æg (regn med 3 M æg)
  • 1 tsk sukker
  • 1 knivspids salt

Vaniljecreme

  • 4 dl mælk
  • 100 g sukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 4 spsk majsstivelse
  • 3 æggeblommer

Sådan gør du
 

Profiterols

  • Tænd din ovn på 210° over- og undervarme.
  • Kom vand, salt, sukker og smør i en kasserolle og varme op til lige under kogepunktet.
  • Når vandet er godt lun, tages kasserollen af blusset og du tilsætter alt melet. Rør nu godt rundt med en dejskraber, indtil dejen har samlet sig til en klump.
  • Flyt dejen fra den varme kasserolle over i en plastikskål, og lad den køle lidt af til den måler en temperatur på 60℃.
  • Frem med de 3 æg. Slå æggene ud i en skål og pisk sammen imens.
  • Når dejen er kølet af, tilsættes æggene i ét ad gangen. Dejen skal være så fast, at du kan køre en finger igennem, og så bliver dejen stående. Den skal ikke flyde sammen.
  • Kom en lagkagetyl i en sprøjtepose og kom dejen heri.
  • Frem med en bageplade med bagepapir. Sprøjt dejen ud i små toppe sådan at de har en diameter på ca. 4 cm.
  • Bag dine profiterols i ovnen ved 210° i 25-30 minutter. De skal tage lidt farve, da dette viser vandbakkelsens sprødhed. Husk ikke at åbne for ovnen under bagning, da du ellers risikere at dine profiteroles falder sammen. Og åben ovnen langsomt, da der kommer en masse damp. I nogle ovne, kan vandbakkelserne godt tage farve hurtigere, hvorfor du skal holde meget øje med dine vandbakkelser. Hvis de har taget megen farve, kan du blive nødt til at tage dem ud før tid eller justere temperaturen. 

Vaniljecreme

  • Del 3 æg i æggeblommer og æggehvider.
  • Kom mælk, i en gryde, og bring i kog.
  • Pisk sukker, vaniljesukker, æggeblommer og majsstivelse i en skål.
  • Pisk mælken i skålen.
  • Kom mælken tilbage i gryden og varm blandingen op ved middel varme. Du skal røre i cremen hele tiden, således den ikke klumper. Cremen skal tykne.
  • Tag nu cremen af varmen, og lad den afkøle ved et åbent vindue eller i køleskabet.

Tip til opskriften

Når dine profiteroles/Eclairs er færdigbagte, slukker du ovnen og åbner ovnlågen på klem i 10 minutter. Dette hjælper til at dine profiteroles ikke kollapser og falder sammen.
Tag dine profiteroles ud, og lad dem køle af. Lad vandbakkelserne køle af på en bagerist.
Når banditterne er kølet af, kan du begynde at fylde dem.