Go Back

Verdens nemmeste pastaret

Christian Svane
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 35 minutter
Retter Hovedret, Hverdagsmad
Køkken Italiensk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 200 g god salami - gerne lidt bedre end en "rød bavianrøv" 
  • 1 løg
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 tsk timian
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk basilikum
  • 2 spsk balsamico
  • 300 g spaghetto eller pasta penne
  • Lidt olivenolie til stegning

Sådan gør du
 

  • Bring vand i kog til spaghettien i en gryde. Følg vejledningen på pakken, da det er forskelligt fra spaghetti-/pastatype og mærke mht. kogetid.
  • Skær salamien i tern af ca. 0,5 cm x 0.5 cm i størrelse. Salamien skæres først i lange skiver. Skiverne skæres i stænger - eller stave om du vil. Til sidst skæres salamistængerne i tern.
  • Løg og peberfrugt hakkes fint.
  • Varm en god stor pande op og kom lidt olivenolie på panden.
  • Salamien og balsamico tilsættes. Salamistykkerne skal have lidt stegeskorpe.
  • Løg og peberfrugt tilsættes.
  • Basilikum, timian og oregano tilsættes. Lad det hele stege et par minutter.
  • Spaghettien tilsættes i panden, når den er kogt mør (al dente) og spaghettien røres godt rundt med salamien m.m.

Tip til opskriften

Retten kan pyntes lige med lidt frisk hakket persille og et par cherrytomater. Det skal lige siges, at dette ikke var en del at den oprindelige ret, da der som sagt ikke var mange ting i hytten.