Go Back

Kartoffelvafler

Christian Svane
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet tid 40 minutter
Retter Hverdagsmad, Kartoffel, Tilbehør
Køkken Dansk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 1 kg kartofler
  • 125 g smør
  • 1 løg
  • 2 æg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk timian
  • 2 tsk salt
  • ½ tsk peber

Sådan gør du
 

  • Riv kartoflerne groft på den grove side af et råkostjern.
  • Smelt smørret i en kasserolle. Hvis du vil arbejde med lidt ekstra smag, kan du med fordel brune smørret. Det gør du ved at lade smør simre i gryden ved middel varme. På et tidspunkt dannes der skum og smørret begynder af duft lidt af nødder = dejligt!
  • Hak eller pres hvidløgene fint.
  • Klem vandet ud af kartoflerne og vend dem nu sammen med alle de andre ingredienser.
  • Varm et vaffeljern godt op. Kom ca. 1 dl revne kartofler i vaffeljernet – dejen skal fordeles helt ud til kanten. Læg godt pres på vaffeljernet i starten, således kartoflerne bliver trykket godt samemen.
  • Bag kartoffelvaflen i ca. 3-5 minutter mellemhøj varme til de er gyldne.

Tip til opskriften

Bag resten af vaflerne.
Hold evt. vaflerne lune i ovn.