Go Back

Pommes duchesse

Christian Svane
Forb. tid 35 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 50 minutter
Retter Kartoffel, Tilbehør
Køkken Frankrig
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 3-4 bagekartofler
  • 2 æggeblommer
  • 50 g smør
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk peber

Sådan gør du
 

  • Sæt ovnen på 220° varmluft.
  • Skræl og skær kartoflerne groft.
  • Kog kartofler møre.
  • Køl kartoflerne af i koldt vand, hvis det skal gå hurtigt, eller smid dem på køl.
  • Mos kartoflerne med en gaffel. Vi vil gerne have den grove konsistens, da det bliver flot, når du skal sprøjte dine duchesse på en bageplade om et øjesteblik.
  • Smelt smør i mikroovn.
  • Tilsæt smeltet smør og æggeblommer.
  • Kom massen i sprøjtepose med stjernetakket tylle og sprøjt den dekorativt ud på bageplade med bagepapir.
  • Dine Pommes duchesse bages til de er gyldne. Ca 15 minutter.

Tip til opskriften

Jeg plejer en gang i mellem at smid lidt friske urter i mine Pommes duchesse. Jeg har en stor kærlighed for timian. I sidste ende er det et spørgsmål om smag og behag, samt hvad din duchesse skal serveres til.