Go Back

Pommes Rösti

Christian Svane
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet tid 45 minutter
Retter Kartoffel, Tilbehør
Køkken Schweiz
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 1 kg kartofler
  • 1 løg
  • 1 æg
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk peber
  • Ca. 1 dl smagsneutral olie (solsikke eller raps)

Sådan gør du
 

  • Kartoflerne skrælles og løget pilles.
  • Riv kartoflerne på den grove side af et råkostjern.
  • Nu tager du en god håndfuld af den revet kartoffel og presser hænderne sammen (over håndvasken), således en masse af væden løber/drypper fra. Det lige så med al den revet kartoffel.
  • Smid din klemte kartofler i en stor skål.
  • Riv løget på den grove side af et råkostjern. Smid det i skålen med kartoflerne.
  • Bland kartofler, løg, æg, salt og peber godt sammen. Nu former du blandingen til små flade bøffer/klatkager. Lidt lige som en hakkebøf. Størrelsen bestemmer du, men højde på din rösti skal være 1-2 cm. Så sikre du dig bedst, at de er gennemstegte.
  • Varm en pande godt op (mellemhøj varme). Kom olie på den varme pande, sådan at der er et godt lag.
  • Steg dine rösti i ca. 3 -5 min på hver side på panden. De skal have en flot gyldenbrun farve. Når röstiens bund tager farve, vendes den – det kan du gøre et par gange for at få det hele mørt og sprødt. (vendes let ud på en tallerken).

Tip til opskriften

Hold din rösti varme og sprøde en en ovn ved 100º. Så har du overskud til de andre ting i retten, som skal laves.