Go Back

Kartoffelmos

Christian Svane
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet tid 40 minutter
Retter Hverdagsmad, Tilbehør
Køkken Dansk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 10-12 kartofler
  • ½ dl mælk
  • 50 g smør
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peber

Sådan gør du
 

  • Kartoflerne skrælles, skæres i grove tern (så vidt mulig i lige store stykker) og kommes i en gryde med vand.
  • Bring gryden i kog.
  • Kontrollér ved at stikke en gaffel i dem. Gaflen skal let slippe grøntsagerne. Eller tag en grøntsag op og bid i den. Føles det godt?
  • Når kartoflerne er færdigkogte, hældes vandet fra i en kande eller skål (måske du skal bruge lidt af væsken).
  • Kom mælk, smør, salt og peber i gryden og blend med en stavblender. Du kan justere mosens konsistens med den overskydende vand i skålen.

Tip til opskriften

Prøv at tilføje knoldselleri, persillerod eller pastinak til din kartoffelmos. Så får du lidt flere grøntsager ind i din aftensmad.
Til denne portion plejer jeg at tilsætte ca. 1/4 knoldselleri eller 2-3 pastikker eller persillerødder.