Go Back

Lagkagebunde

Christian Svane
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 50 minutter
Retter Kage
Antal 1 stor springform

Ingredienser
  

  • 4 æg
  • 160 g sukker
  • 160 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver

Sådan gør du
 

  • Tænd din ovn på 200º over- og undervarme
  • Først piskes æg og sukker til en god luftig æggesnaps.
  • Frem med en skål. Hvedemel og bagepulver blandes i skålen.
  • Drys nu melblandingen gennem en si i æggesnapsen og rør.
  • Frem med en springform (ca. 22 cm i diameter) eller en decideret lagkageform.
  • Sørg for at dejen forsigtigt fordeles rundt i bageformen. Der skal helst ikke være nogle fordybninger eller toppe på dejen, da det vil kunne give ujævnheder i den færdige bund.
  • Bag lagkagebunden på nederst rille i ovnen ved 200º i ca. 30 minutter. Du kan med fordel dække kagen med stanniol, hvis den bliver for mørk i toppen.
  • Ud på en bagerist vendes kagen, når den er færdigbagt.
  • Find din rolige hånd nede i lommen, fat en brødkniv eller en længere tråd. Del forsigtigt lagkagebunden i 2-3 skiver/lagkagebunde. Det er cool, hvis I kan dele den i  3 dele. Men 2 er fint og sikkert. Klar på en udfordring? Så kør med 3 dele!

Tip til opskriften

Udskift evt. ca. 25-30 g hvedemel med 25-30 g kakao = kakao lagkagebunde. Fx til  en rutebilslagkage.
Hvis du har nogle udstikkerforme, kan du også lave nogle minilagkager, hvor du udstikker lagkagebundene og bygger en lille lagkage.