Go Back

Kartoffelsuppe

Christian Svane
Forb. tid 25 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 55 minutter
Retter Hovedret, Hverdagsmad
Køkken Dansk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 1 kg kartofler
  • 1-2 liter vand
  • 1 porre
  • 1 dl fløde
  • 1 pakke bacon
  • 1 grøntsagsbouillonterning
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk peber
  • ½ tsk stødt muskat
  • Lidt purløg der kan drysses over suppen

Sådan gør du
 

  • Skræl og rens kartofler og porre og skær dem i mindre stykker.
  • Kartofler, porre og grøntsagsbouillon kommes i en gryde, og der hældes ca. 1-2 liter vand over, således de lige er dækket.
  • Kartoflerne og porrene koges møre.
  • Hæld halvdelen af vandet fra gryden i en kande.
  • Tilsæt fløden.
  • Grøntsagerne blendes med den resterende væske med en stavblender til det har en lind konsistens.
  • Varm suppen igennem i gryden igen.
  • Tilsæt og smag til med muskatnød, salt og peber.
  • Tilsæt evt. lidt ekstra vand indtil suppen , hvis den er lidt tyk i konsistensen.
  • Skær baconen i mindre stykker og steg sprødt på en pande.

Tip til opskriften

Suppen serveres med ristet bacon, fint hakket purløg og noget godt brød.