Go Back

Spaghetti & kødboller

Christian Svane
Forb. tid 35 minutter
Tilb. tid 35 minutter
Samlet tid 1 time 10 minutter
Retter Hovedret, Hverdagsmad
Køkken Italiensk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

Kødboller

  • 500 g oksefars
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk timian
  • 1 tsk basilikum
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk peber
  • 1 spsk rødvins balsamico
  • 25 g smør/margarine til stegning

Tomatsauce

  • 1 ds hakkede tomater
  • 1 ds tomatkoncentrat
  • 1-2 rød peberfrugt
  • 2 løg
  • 1-2 fed hvidløg
  • 1 spsk oregano
  • 1 spsk timian
  • 1 spsk basilikum
  • 2 spsk rødvins balsamico
  • 1 oksebouillonterning

Sådan gør du
 

Kødboller

  • Alle ingredienserne blandes godt og grundigt sammen i en stor skål.
  • Kødbollerne formes med en spiseske og lægges til side.
  • Varm en stor pande op til middelhøj varm. Kom smør herpå og lad det smelte.
  • Brun kødbollerne godt af.
  • Efterhånden som kødbollerne er færdige, dumpes de over i tomatsaucen.

Tomatsauce

  • Hak løg og peberfrugt groft.
  • Varm en stor gryde op til middelhøj varme. Tilsæt olie, når gryden er varm.
  • Svits løg og peberfrugt af i gryden i 3-4 minutter. Det frembringer en masse god smag.
  • Tilsæt de restrende ingredienser og lad den simre i så lang tid som mulig (minimum 15 minutter).
  • Skru ned på middel varme og læg låg på gryde. Saucen skal bare lige småboble en lille smule.
  • Det er her omkring, at du skal beslutte dig for, om du vil have en rustik og grov tomatsauce, eller en fin purérede. Hvis tomatsaucen skal være fin, giver du lige saucen en omgang med stavblenderen.

Tip til opskriften

Kødbollerne kan steges færdig på panden, men du kan også bare brune dem af og smide dem ned i tomatsaucen. Her kan de ligge og hygge sig, og give en masse smag til saucen.