Go Back
Udskriv
Recipe Image
Noter
Smaller
Normal
Larger
Samosa
Christian Svane
Udskriv
Pin Opskrift
Forb. tid
45
minutter
min
Tilb. tid
20
minutter
min
Samlet tid
1
time
t
5
minutter
min
Retter
Appetizer, Snack, Streetfood
Køkken
Indisk
Antal
20
styks
Ingredienser
1
løg
2-3
fed
hvidløg
500
g
kartofler
175
g
ærter
1
tsk
stødt spidskommen
1
tsk
paprika
1
tsk
stødt koriander
½
tsk
chilipeber
1
tsk
gurkemeje
1
spsk
friskrevet ingefær eller 1 tsk stødt ingefær
1
håndfuld
frisk persille
10
ark/plader
forårsrulledej
½
tsk
salt og peber
1
spsk
hvedemel og vand til samlinger
Dip/dressing
2
dl
græsk yoghurt 10 %
1
håndfuld
frisk persille
1
håndfuld
frisk mynte
1
tsk
stødt spidskommen
1-2
fed
hvidløg
Saften fra en ½ lime
Lidt
salt og peber
Sådan gør du
Skræl, skær i grove tern og kog kartoflerne møre (ca. 15 minutter).
Snit løg og hvidløg fint.
Klargør dine krydderier og riv ingefær på den fine side af et råkostjern.
Varm en pande op til middelhøj varme og tilsæt lidt solsikkeolie (således bunden er dækket).
Sauter løg og hvidløg.
Tilsæt krydderier og fintrevet ingefær og rør godt igennem.
Tilsæt kartofler, ærter, persille og smag til med salt og peber. Tag panden af blusset, når det hele er mixet sammen.
Skær nu forårsrulledejen ud i “strimler”/rektangler på ca. 10 × 20 cm.
Læg 2 spsk fyld i et hjørne af forårsrulledejen og fold hjørnerne ind over fyldet, således der danner en trekant.
Fold 3-4 gange, til der ikke er mere dej, og pensl dejen med olie når du vil lukke den.
Kom 1 spsk hvedemel og lidt vand i et glas og rør sammen til en “pandekagedejs-konsistens”. Det bruger vi til at pensl og lukke i samlinger.
Tænd en friture på 170 grader celsius og/eller varm din ovn op til 200 grader varmluft.
Dip/dressing
Kom alle ingredienserne i en stavblenderkande og stavblend til en ensartet dip.
Smag til med mere salt, peber eller lime alt efter smag og behag.
Tip til opskriften
Pensl samosaerne med olie og bag dem i den varme ovn i ca. 15 minutter, til de er sprøde og gyldne – eller fritér.