Go Back

Pebernødder

Christian Svane
Retter Jul, Småkager
Køkken Dansk

Ingredienser
  

  • 200 g smør
  • 250 g sukker
  • 1 dl piskefløde
  • 1 æg
  • 1 tsk stødt ingefær
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk hvid peber
  • 1 tsk kardemomme
  • 1 tsk bagepulver
  • 500 g hvedemel

Sådan gør du
 

  • Tænd ovnen på 210º varmluft.
  • Skær smør i mindre tern og pisk smør og sukker med en elpisker til en ensartet masse.
  • Tilsæt nu fløde og æg, og pisk ved laveste hastighed. På den måde får den en lidt tynd masse, som gør det nemmere at styr melindholdet senere.
  • Bland ingefær, kanel, peber, kardemomme og bagepulver i dejen. Rør grundigt, således krydderierne liver godt fordelt.
  • Kom lidt mel i dejen ad gangen. Bliv ved indtil dejen er nogenlunde fast. Ælt dejen sammen med hænderne.
  • Del dejen i 4 stykker. Tril dejstykkerne til pølser på tykkelse med en lillefinger.
  • Skær dejen i små stykker på ca. 1 cm. Du bestemmer selv om du vil trille pebernødderne , eller om du bare vil lade dem holde den lidt kantet form efter delingen af dejpølserne med kniven.
  • Sæt pebernødderne på en bageplade med bagepapir. Bag dem i 8-9 minutter. De skal være let gyldne. I nogle ovne skal de lige have 2-3 minutter mere. 

Tip til opskriften

Afkøl pebernødderne, før de kommes i en kagedåse. Ellers bliver de bløde.