Go Back
Udskriv
Recipe Image
Noter
Smaller
Normal
Larger
Svenske chokoladebrød
Christian Svane
Udskriv
Pin Opskrift
Forb. tid
40
minutter
min
Tilb. tid
15
minutter
min
Samlet tid
55
minutter
min
Retter
Jul, Småkager
Køkken
Dansk
Ingredienser
300
g
hvedemel
1
tsk
bagepulver
200
g
sukker
1
tsk
vaniljesukker
2
spsk
kakao
200
g
blødt smør eller margarine
1
æg
Ca. 30
g
perlesukker
Lidt vand eller mælk til pensling af chokoladebrødene
Sådan gør du
Tænd din ovn på 180°.
Bland hvedemel, sukker, bagepulver, vaniljesukker og kakao i en skål.
Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet.
Saml dejen med ægget – tilden er lidt blød.
Stil dejen tildækket i køleskabet i ca. ½ time.
Del dejen i 6 lige store portioner.
Rul hver portion til en stang. Den skal være ca. 30 cm lang.
Læg stængerne på en plade med bagepapir og tryk dem let til de bliver ca. 4 cm brede.
Pensl med chokoladebrødene med vand eller mælk.
Drys stængerne med perlesukker.
Bagetid = Ca. 12-14 min. ved 180°.
Stængerne skal være bløde, når de er færdigbagte. Tag dem ud og skær dem straks i skrå chokoladebrød.
Tip til opskriften
Lad dem køle af på en bagerist. Disse svenske chokoladebrød er sprøde på overfladen og lidt bløde i midten.