Go Back

Nayas kyskager

Christian Svane
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 1 time
Samlet tid 1 time 15 minutter
Retter Bagning, Marengs, Søde sager
Køkken Dansk, Fransk

Ingredienser
  

  • 3 bæger pasteuriseret æggehvider
  • 250 g sukker
  • 2-3 tsk vaniljesukker
  • ½ tsk frugtfarve
  • 3 spsk kakaopulver

Sådan gør du
 

  • Tænd ovnen på 110º, over- og undervarme.
  • Vej 250 g sukker af i en skål.
  • Kom vaniljesukker i skålen med sukker.
  • Kom æggehviderne i en ny skål og begynd at piske dem med en håndmixer.
  • Tilsæt lidt sukker ad gangen. Pisk indtil al sukkeret er pisket i æggehviderne. Nu har du egentlig en flødebollermasse.
  • Del de piskede æggehvider i 3 skåle.
  • Kom ½ tsk rød og grøn frugtfarve i de første to skåle. Hvis du vil lave kyskager med kakao, tilsættes det nu i stedet for frugtfarve.
  • Rør stille og roligt rundt med en dejskraber i alle skålene indtil farverne er flot fordelt.
  • Hæld sukkermasserne på sprøjteposer med tyller i.
  • Sæt små toppe på en bageplade med bagepapir.
  • Bag dine kys i ovnen i ca. 1 time.

Tip til opskriften

Hvis man lige skal være lidt ekstra fræk med disse kyskager, laver du et vandbad med chokolade og dypper bunden af kyskagerne i chokolade. Stil til afkøling.