Go Back

Omelet

Christiansvane
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 30 minutter
Retter Æg, Breakfast, Morgenmad
Køkken Frankrig
Antal 2 Personer

Ingredienser
  

  • 2 æg
  • 4 spsk fløde
  • 40 g parmesan
  • 10 g smør
  • Lidt friskkværnet peber
  • Lidt finthakket purløg

Sådan gør du
 

  • Pisk æg, fløde, ost, salt og peber sammen i en skål. Du kan også komme osten i selve æggemassen.
  • Varm en lille slip-let-pande (ca. 20-24 cm i diameter).
  • Hæld halvdelen af æggeblandingen i panden og bag omeletten i ca. 1 min. Fordel 20 g revet ost på omeletten og bag den i yderligere ca. 2 min.
  • Lad omeletten glide halvt af panden over på en tallerken. Kom halvdelen af grønsagerne på omeletten og fold ind over.
  • Bag og anret den anden omelet på samme måde. Pynt med purløg og server straks med ristet rugbrød.

Tip til opskriften

Et par skiver sprødstegt bacon eller serranoskinke inde i omeletten og et drys med purløg. Over på en rugbrød, og du har nu en rigtig god start på dagen.
Jeg kan godt lide lidt tilbehør til min omelet. Jeg har altid syltet rødløg eller syltet grillet peberfrugter i køleskabet. Det giver maden en smule syrlighed. Men egentlig er det bare et spørgsmål om smag og behag. Nogen kunne finde på at få et skud ketchup til omeletten…